Οργή για την εκδρομή στην Τουρκία: Έχει σημασία ότι το γκρουπ δεν ήταν από το Βόλο ή ότι το ταξίδι έγινε κανονικά;

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες ύστερα από την αποκάλυψη που έγινε στο διαδίκτυο, ότι οργανωμένο γκρουπ με εκδρομείς αναχώρησε από τον Βόλο την περασμένη Παρασκευή με προορισμό την Τουρκία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την έντονη ανηχυσία τους, δεδομένου ότι οι εκδρομείς αψήφησαν τα μέτρα της κυβέρνησης που μιλούν για απαγόρευση εκδρομών και μετακινήσεων στο εξωτερικό, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Ν. Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του, έρχεται να διαψεύσει όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες, ισχυριζόμενο ότι στις λίστες του γκρουπ δεν υπήρχαν άτομα που να προκύπτει ότι ταξίδευαν οργανωμένα από το Βόλο, αλλά ότι για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησαν δύο λεωφορεία – το ένα από την Καβάλα και το άλλο από την Κομοτηνή.

Αλήθεια, έχει τόση σημασία ότι στο γκρουπ δεν υπήρχε κανένας Βολιώτης ή ότι το ταξίδι στην Τουρκία πραγματοποιηθήκε κανονικά, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση έπαιρνε το ένα μετά το άλλο τα έκτακτα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού;

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση:

Κατόπιν της αναστάτωσης που προκλήθηκε, με δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης σχετικά με οργανωμένο ταξίδι Βολιωτών στην Κωνσταντινούπολη, και μετά από ενδελεχή έρευνα από το Σωματείο μας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

α) Την περίοδο 13 έως 15 Μαρτίου, διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Διαλογισμού. Οι διοργανωτές μίσθωσαν για την μεταφορά συνέδρων δύο λεωφορεία -ένα από την Καβάλα και ένα από την Κομοτηνή- τα οποία ξεκίνησαν στις 12 Μαρτίου το βράδυ από την Θεσσαλονίκη.

β) Σε επικοινωνία μας με το τουριστικό γραφείο της Καβάλας, μας επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχουν στις λίστες του γκρουπ άτομα που να προκύπτει ότι ταξιδεύουν οργανωμένα από το Βόλο.

γ) Προ της αναχωρήσεως του γκρουπ, ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για το ταξίδι (ήρθε σε επαφή με το γραφείο της Καβάλας), και δήλωσε ότι κατά την επιστροφή του γκρουπ, θα γίνει έλεγχος υγείας στα σύνορα -θερμομέτρηση κλπ.- και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες.

Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι οργανωμένο γκρουπ από το Βόλο, ταξίδευσε στην Κωνσταντινούπολη.

Αν κάποιος στο γκρουπ, είναι από το Βόλο, θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως όλοι.

Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν διαβεβαιώνουμε ότι από την πόλη μας δεν υφίσταται οργανωμένη εκδρομή αυτή την στιγμή, ούτε στην Τουρκία ούτε και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου.

Ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί όταν διαβάζουμε ή διαδίδουμε ειδήσεις.

Σχετικά Άρθρα
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του