Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλά για το πόσο κοντά είμαστε σε τοπικά ή καθολικό lockdown

Ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τις ανησυχίες του αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και το πόσο κοντά είμαστε ή όχι σε ένα καθολικό lockdown.

«O ιός είναι ακόμα εδώ και εμείς δεν έχουμε ούτε το φάρμακο ούτε το εμβόλιο για να τον αντιμετωπίσουμε» ανέφερε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Επιβολή τοπικού ή καθολικού lockdown

Ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει ότι αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε στη διάθεσή μας πλήθος μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν αποφασιστεί η επιβολή lockdown».

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων την ημέρα

Σχετικά με το πώς φτάσαμε στον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων την ημέρα, ο κ. Χαρδαλιάς θεωρεί ότι μετά το lockdown των περασμένων μηνών, ο μικρός αριθμός κρουσμάτων, η χαλαρή διάθεση που χαρακτηρίζει το καλοκαίρι και η επιθυμία να «αφήσουμε την πανδημία πίσω μας» επέφεραν χαλάρωση στον πληθυσμό και μη τήρηση των μέτρων προστασίας.

Θα υπάρξουν άμεσα άλλα μέτρα;

Θεωρεί ότι η πολιτεία έλαβε έγκαιρα μέτρα κατά των καταστάσεων συνωστισμού -όπως τα πανηγύρια που απαγορεύτηκαν- ενώ όσον αφορά τους γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου ισχύει το όριο των 100 καλεσμένων, δεν αποκλείει να παρθούν και νέα μέτρα, καθώς, όπως τόνισε, «περιμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί ώστε να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα».

Όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων αλλά και την κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για την αύξηση του αριθμού των επιβατών απάντησε ότι «η γενικευμένη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου» αποφασίστηκε «ώστε να μπορούμε όλοι μας να ταξιδέψουμε με ασφάλεια».

Το καλοκαίρι δεν είναι περίοδος διακοπών για εμάς

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε σε συνέντευξή το στο Sputnik ότι δεν θα κάνει διακοπές λόγω φόρτου εργασίας υπογραμμίζοντας «στις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας ανήκουν και οι πυρκαγιές, οπότε το καλοκαίρι δεν είναι περίοδος χαλάρωσης και διακοπών για εμάς». Όπως όμως επισήμανε, αν πήγαινε διακοπές θα απέφευγε τον συνωστισμό και θα φρόντιζε να τηρεί πιστά τους κανόνες αυτοπροστασίας.

Σχετικά Άρθρα
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του