Μ. Συρεγγέλα: “Σεβασμός στις αρχές της ισότητας των φύλων και της εξάλειψης των διακρίσεων”

μ-συρεγγέλα-σεβασμός-στις-αρχές-της

Οι ευκαιρίες, τα δικαιώματα και τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες τόσο στην εργασία όσο και σε επίπεδο οικογένειας και κοινωνίας ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, με το προεδρείο της γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης ΧΕΝ Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με μία σειρά ευεργετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης ή παρενόχλησης στην εργασία, η προώθηση του ισόρροπου καταμερισμού των οικογενειακών υποχρεώσεων, καθώς και η επέκταση των δικαιωμάτων για όσους έγιναν πρόσφατα γονείς.

«Οι ανισότητες που συναντούν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους έχουν μειωθεί, αλλά δυστυχώς, ακόμα και σήμερα δεν έχουν εξαλειφθεί. Γι’ αυτό και κάθε νόμος, κάθε απόφαση, κάθε δράση της πολιτείας οφείλει να σέβεται και να προωθεί τις αρχές της ισότητας των φύλων και της εξάλειψης των διακρίσεων», ανέφερε η κα Μαρία Συρεγγέλα.

Διαβάστε επίσης: #shareyourstory: Βανέσα Αρχοντίδου

Και πρόσθεσε: «Ο νέος εργασιακός νόμος έρχεται να κάνει πράξη τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη προστασία των δικαιωμάτων εργαζόμενων γυναικών. Στοίχημά μας είναι ο νέος εργασιακός νόμος να λειτουργήσει ως ένα αδιαπέραστο “ανάχωμα” απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάκρισης, παρενόχλησης ή κακοποιητικής συμπεριφοράς».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΧΕΝ, Όλγα Γκίνη, δήλωσε ότι «η ΧΕΝ Ελλάδος, έχοντας ως καταστατικό της σκοπό τη δημιουργία ενός κόσμου συμπερίληψης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και ασφάλειας για κάθε γυναίκα, θα συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας των πολιτών για την ανάδειξη και την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών και θα συνηγορεί για την εξάλειψη έμφυλων διακρίσεων και συμπεριφορών σε βάρος των εργαζομένων γυναικών».

Σχετικά Άρθρα
«Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη στείλω στο νοσοκομείο» είπε ο 46χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του
«Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη στείλω στο νοσοκομείο» είπε ο 46χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8e0
Σήμερα γιορτάζει η Παναγία – Τι ακριβώς τιμά η Εκκλησία;
%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba0
Αλήθεια, το είχατε ποτέ σκεφτεί; “Μια κηδεία που έγινε γιορτή…..”
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή - Εικόνες από την καταστροφή
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή – Εικόνες από την καταστροφή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του