Κορωνοϊός: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του 25χρονου που διασωληνώθηκε – “Εύχομαι κανείς να μην ζήσει την εμπειρία μου”

Ακούγοντας τον 25χρονο Πέτρο να διηγείται την εμπειρία του από τη νόσηση με κορωνοϊό, πραγματικά κλονίζεσαι και όσο ψύχραιμος κι αν θέλεις να μείνεις μπροστά σε όλο αυτό που μας έχει κατακλύσει τους τελευταίους μήνες, κάπου αισθάνεσαι τον φόβο να σε κυριεύει.

Στην περίπτωση του Πέτρου υπήρχαν μόνο όλα τα καλά σενάρια για να μη νοσήσει ποτέ. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, είναι αθλητικός τύπος, ανάμεσα στις συναναστροφές του δεν υπήρχε κάποιος με τη νόσο, παρ’ όλα αυτά, χωρίς να καταλάβει πώς, ανέβασε υψηλότατο πυρετό και βρέθηκε ξαφνικά από την Τήνο, διασωληνωμένος στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας.

Διαβάστε επίσης: Παχυσαρκία και κορωνοϊός: Πιο ευάλωτοι στον ιό οι υπέρβαροι – Πώς η τηλεργασία επιδεινώνει το πρόβλημα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο 25χρονος λίγες ημέρες πριν από τα 25α γενέθλιά του, λέει πως δεν μπορεί να πιστέψει πώς από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό.

«Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα υποκείμενο νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι», περιγράφει.

 40 πυρετό επί τέσσερις ημέρες

Για 4 ημέρες είχε 40 πυρετό που δεν έπεφτε, το τρίτο τεστ ήταν θετικό και τότε στήθηκε μία γέφυρα ζωής από την Τήνο στην Αθήνα. «Αποφασίστηκε και ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα, γιατί είχα τον ιό εν τέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο, από εκεί και πέρα δεν καταλάβαινα τίποτα, διασωληνώθηκα, με φέρανε στην Αθήνα στο Ασκληπιείο της Βούλας και μπήκα στη ΜΕΘ μέσα σε καταστολή. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της εντατικής», προσθέτει.

Ο οργανισμός του αντέδρασε και τότε ήρθε η σοκαριστική εμπειρία της εντατικής. «Έπαθα ένα σοκ, γιατί δεν ήξερα πού βρίσκομαι και τι κάνω. Οι γιατροί ήρθαν κατευθείαν, μου λένε ”είσαι καλά, τι κάνεις;”». Ο Πέτρος θυμάται να τον ρωτούν αν καταλαβαίνει τι γίνεται και πού βρίσκεται. Εκείνος να απαντά και να έχει επίγνωση ότι πηγαίνει στην Αθήνα από τη Σύρο και ότι θα μπει σε κώμα.

«Πολύ δύσκολη η εμπειρία στην εντατική»

Όπως αναφέρει, καταλάβαινε τι του συμβαίνει και η εμπειρία στην εντατική ήταν δύσκολη.  «Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά. Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου», προσθέτει.

Πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο, ο οργανισμός του όμως είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Με δυσκολία στέκεται όρθιος, δυσκολεύεται ακόμη και να μιλήσει. «Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ», αναφέρει.

«Θέλω χρόνο να επανέλθω»

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες . Το σώμα έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή, για να επανέλθω, να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες», προσθέτει, περιγράφοντας πως πλέον περπατά και το σώμα του είναι τόσο καταβεβλημένο που δεν μπορεί να κρατήσει το σώμα του όρθιο, δεν μπορεί να κάνει βήματα άνετα.

«Δηλαδή, κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο, να σας το πω έτσι απλά», εξηγεί. Μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει πώς κόλλησε.

«Δεν γνωρίζω από πού κόλλησα. Στο οικείο μου περιβάλλον δεν έχει κανένας τον ιό. Δεν έχω καμία ιδέα από πού κόλλησα τον ιό, αλλά με βρήκε. Είναι κάτι που μπορεί να σε βρει παντού. Μπορεί να ακουμπήσεις κάτι που είχε ακουμπήσει κάποιος που ήταν μολυσμένος με τον ιό και δεν το γνώριζε και να το πάρει ο οργανισμός σου», δηλώνει, και τονίζει πως δεν βρίσκει λόγια να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές που έδωσαν μαζί του αυτόν τον αγώνα.

Σχετικά Άρθρα
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του