Κοντοζαμάνης: “Το σύστημα Υγείας πιέζεται, αλλά δεν είναι σε οριακό σημείο”

κοντοζαμάνης-το-σύστημα-υγείας-πιέζ

Κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός ερωτηθείς πώς προετοιμάζεται το σύστημα Υγείας αυτή τη στιγμή επιχειρησιακά την ώρα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερη νοσοκομείο της χώρας, στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ και κέντρο αναφοράς στον «Ευαγγελισμό», κάνουν λόγο για οριακές συνθήκες σε κλίνες ΜΕΘ, απάντησε ότι το σύστημα Υγείας δεν είναι σε οριακό σημείο. Ναι μεν δέχεται πίεση, αλλά αυτή τη στιγμή σε καμία περίπτωση δεν είναι στα όριά του.

Διαβάστε επίσης: Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική- Πού εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα

Και επειδή από την αρχή της πανδημίας είχαμε προετοιμαστεί, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, για το χειρότερο σενάριο, να σας θυμίσω ότι είχαμε φτάσει τις 400 κλίνες διαθέσιμες για κορονοϊό στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου αναδιατάσσουμε και προσαρμόζουμε και τις δυνάμεις μας. Σήμερα έχουμε 122, για παράδειγμα, κλίνες ΜΕΘ στην Αττική. Πριν 15 ημέρες είχαμε 107. Αυτή τη στιγμή είναι 40 κενές κλίνες στην Αττική. Επομένως, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η νόσος προσαρμόζουμε και τις δυνάμεις μας.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει ματαιωθεί κάποιο χειρουργείο, πόσο μάλλον σοβαρό χειρουργείο. Το σύστημα Υγείας λειτουργεί κανονικά και εξυπηρετεί όλους τους πολίτες. Διότι υπάρχουν και συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Υγείας και δεν πάσχουν από κορονοϊό.

Όλα τα χειρουργεία λειτουργούν, τακτικά και έκτακτα, στο 100% και όλες οι ιατρικές πράξεις και υπηρεσίες διενεργούνται και παρέχονται κανονικά.

“Να σας θυμίσω επίσης, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιό μας, το πρόγραμμά μας για το άνοιγμα κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να φτάσουμε το μέσο όρο της Ευρώπης και σταδιακά τους επόμενους μήνες πέρα των υφιστάμενων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας, νέες μονάδες θα μπαίνουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, με πρώτη την καινούργια μονάδα η οποία ολοκληρώνεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είναι η δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, 50 κλίνες εντατικής θεραπείας.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσω, μου δίνετε την ευκαιρία με την ερώτηση αυτή, ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια τόσο σε εξοπλισμό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο και σε Μέσα Ατομικής Προστασίας και μάλιστα, για πρώτη φορά, χτίζουμε και εθνικό στρατηγικό απόθεμα σε μέσα ατομικής προστασίας.

Να επαναλάβω για μια ακόμη φορά, ότι το σύστημα Υγείας δεν είναι σε οριακό σημείο”, κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σχετικά Άρθρα
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8e0
Σήμερα γιορτάζει η Παναγία – Τι ακριβώς τιμά η Εκκλησία;
%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba0
Αλήθεια, το είχατε ποτέ σκεφτεί; “Μια κηδεία που έγινε γιορτή…..”
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή - Εικόνες από την καταστροφή
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή – Εικόνες από την καταστροφή
%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b90
Ραγίζουν καρδιές από τον θάνατο της μικρής Αναστασίας – Συγκλονίζουν τα μηνύματα της οικογένειάς της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του