Η καλή είδηση της ημέρας: 17 χλμ. ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Στόχος της δημοτικής αρχής, οι πολίτες της πόλης να κυκλοφορούν με ποδήλατο και πατίνι κατά το δυνατόν, δίνοντας ώθηση στην στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας. Το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο θα πραγματοποιηθεί μέσω της δημιουργίας ενός εκτεταμένου δικτύου ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων 17 χιλιομέτρων από το Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, το οποίο θα εκτείνεται από την οδό Πειραιώς στον Αγ.Ι. Ρέντη και θα καταλήγει στην περιοχή της Νεάπολης στη Νίκαια. Τη χρηματοδότησή του έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις- Τι ισχύει για τα e-shop

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετική δήλωση χαρακτηρίζει το έργο «μεγαλεπήβολο εγχείρημα» που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης και τη μετακίνηση σ’ αυτή, ενώ τονίζει πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και μια πόλη φιλική στους κατοίκους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. «Το δίκτυο θα είναι ανεξάρτητο από τη διέλευση των οχημάτων και απόλυτα ασφαλές αφού θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός της όδευσης των πεζών και των ποδηλάτων. Στόχος μας είναι να παροτρύνουμε τους δημότες να χρησιμοποιούν ποδήλατο, ηλεκτρικό πατίνι συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας.»

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται ειδικό οδόστρωμα, ενίσχυση με νησίδες πρασίνου καθώς και σύγχρονος φωτισμός Led. Πιο συγκεκριμένα το πλάτος του δικτύου θα κυμαίνεται από 3,75 έως 4,5 μέτρα και θα είναι διπλής κατεύθυνσης. Ακόμη το σχέδιο προβλέπει δύο σημεία εκκίνησης, από την οδό Βαρίκα και τη Φαλήρου στο Ρέντη και θα συνδέει την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο, τον Προαστιακό. Στη συνέχεια θα περνά από το αθλητικό κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”, το χώρο ψυχαγωγίας στο Village Park, τον πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” και τον “Πλάτωνα”, το Κρατικό Νοσοκομείο, θα ακολουθεί την οδό Μπελογιάννη, το Δημαρχείο Νίκαιας μέχρι το Σταθμό του μετρό και το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, τη Μάντρα, το Μουσείο και το Κηποθέατρο, αλλά και από την Π. Ράλλη, το Περιβολάκι, μέχρι τη Χαλκηδόνα, το Κατράκειο και το άλσος του Άγιου Φίλιππου. Το δίκτυο θα καταλήγει σε χώρο πρασίνου και αναψυχής στο πρώην κοιμητήριο της Νεάπολης.

Σχετικά Άρθρα
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
Κωνσταντίνα Σωτηρίου: Από Μις Ελλάς, δασκάλα Ειδικής Αγωγής
Κωνσταντίνα Σωτηρίου: Από Μις Ελλάς, δασκάλα Ειδικής Αγωγής
Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η αθλήτρια της Puma στην κορυφή του κόσμου
Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η αθλήτρια της PUMA στην κορυφή του κόσμου
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του