Εξαδάκτυλος: “Δοκιμαστική εβδομάδα χαλάρωσης μέτρων για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε”

εξαδάκτυλος-δοκιμαστική-εβδομάδα-χ

Η χθεσινή πολύωρη σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών έλαβε σοβάρα υπόψη της δύο σημαντικούς παράγοντες πέρα από τους επιδημιολογικούς προκειμένου να προβεί σε αποφάσεις.

Όπως είπε νωρίτερα στο κανάλι Open, o πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, “ήταν η πρώτη φορά που προσμετρήθηκαν κι άλλοι παράγοντες πέρα από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Έτσι, υπολογίσαμε σοβαρά την κόπωση των πολιτών, αλλά και την οικονομική κατάσταση, δύο παράγοντες, που για να πω την αλήθεια, μερικούς μήνες νωρίτερα δεν υπήρχε περίπτωση να κοιτάξουμε έχοντας τέτοιον αριθμό κρουσμάτων.”

Σχετικά άρθρα: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν- Πώς χαλαρώνει το lockdown

“Η κατάσταση αυτήν τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη, αλλά δεν είναι μακριά η στιγμή που όλα θα είναι καλύτερα”, συνέχισε ο κ. Εξαδάκτυλος. “Για τα καταστήματα θέλουμε μια λειτουργία παρόμοια με αυτήν του κομμωτηρίου. Δεν θέλουμε τη βόλτα των πολιτών, γι’ αυτό επιλέξαμε τις αγορές με ραντεβού. Δεν θέλουμε συνωστισμό πολιτών, γ’ αυτό δεν συζητήσαμε καν για άνοιγμα εμπορικών κέντρων.

Σημειώνουμε εδώ πώς εγκρίθηκε χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης, Covid-19, η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τις μεθόδους click away και click in shop, στο πλαίσιο προσαρμογών στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο (υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό).

ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν επιδεινωθεί η υγειονομική εικόνα, τότε άμεσα θα συζητηθεί η άρση στη χαλάρωση μέτρων, κάτι βέβαια που κανείς δεν θα το ήθελε.

«Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε έναρξη δραστηριότητας, δεν θα συμβάλει σε κάποιο βαθμό, ανάλογα με την δραστηριότητα και τον τρόπο που θα ασκηθεί, θα συμβάλει στην διασπορά της νόσου. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο και αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Το λιανεμπόριο, εφόσον ασκηθεί με όρους που δεν θα δημιουργήσουν λαοθάλασσες στους εμπορικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο, θα μπορούσε να ανοίξει, δεδομένου και ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσει το εμπόριο», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σχετικά Άρθρα
«Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη στείλω στο νοσοκομείο» είπε ο 46χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του
«Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη στείλω στο νοσοκομείο» είπε ο 46χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8e0
Σήμερα γιορτάζει η Παναγία – Τι ακριβώς τιμά η Εκκλησία;
%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba0
Αλήθεια, το είχατε ποτέ σκεφτεί; “Μια κηδεία που έγινε γιορτή…..”
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή - Εικόνες από την καταστροφή
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή – Εικόνες από την καταστροφή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του