Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια λόγω κακοκαιρίας – Πληροφορίες για 2 νεκρούς

Η κακοκαιρία “Θάλεια” πλήττει από χτες το βράδυ την Εύβοια δημιουργώντας πολλά προβλήματα λόγω βροχών και κατιαγίδων με τα μεγαλύτερα, ωστόσο, να εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Εύβοια

Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους πολίτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί. Αρχικά την πληροφορία για μια νεκρή, μια 86χρονη γυναίκα η οποία διέμενε σε ισόγεια κατοικία στα Πολιτικά, που έχασε τη ζωή της από πνιγμό, μετέδωσε το Mega.

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο δήμαχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς λέγοντας μάλιστα ότι οι νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας δεν είναι ένας αλλά δύο. Πρόκειται για έναν την 86χρονη στα Πολιτικά και έναν 85χρονο στο ίδιο χωριό, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%8d%ce%b2%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%cf%8c%ce%b30

Προβλήματα στο Μπούρτζι

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Προβλήματα με πλημμύρες καταγράφοτναι και στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, πολλά σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα μετακινήθηκαν από τα ορμητικά νερά, μάντρες έσπασαν, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι της περιοχής και γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%8d%ce%b2%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%cf%8c%ce%b32

Προβλήματα και στα Πολιτικά

Ανεξέλεγκτη είναι, σύμφωνα με το eviathema.gr η πλημμύρα λόγω της βροχής στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας καθώς και στην περιοχή Άγιος Πανοράματος. Να σημειωθεί ότι σε αυτό το χωριό έχουν καταγραφεί οι δύο θάνατοι.

Αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά σημεία των περιοχών. Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με το eviathema.gr, ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη περνώντας η ώρα…

Στην προσπάθειά του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Ενώ την ίδια ώρα όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση είναι παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.

%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%8d%ce%b2%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%cf%8c%ce%b34

Διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, στο ύψος του καταστήματος “Σταθμός”, όπου στο οδόστρωμα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Η Τροχαία Χαλκίδας διέκοψε πριν από λίγο την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της βροχόπτωσης.

Διεκόπη η κυκλοφορία προς τα Ψαχνά

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Ψαχνών. Η καταρρακτώδης βροχή, που πέφτει από το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και υπάρχουν πολλές αναφορές για εγκλωβισμένους και δεκάδες εκκλήσεις για βοήθεια.

Πριν από λίγο η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων προς Ψαχνά, αφού εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους οδηγούς και επιπλέον πρέπει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για την κίνηση οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του