Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Η κακοκαιρία υποχωρεί για τα καλά επιτέλους και ο καιρός το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Απριλίου προβλέπτεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο

Πιο συγκεκριμένα, τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αναμένονται το Σάββατο 11 Απριλίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει ενδεχόμενο για σποραδικές βροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια και στα κεντρικά ηπειρωτικά από 8 έως 23, στα νότια ηπειρωτικά από 10 έως 24, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 10 έως 22 και στην Κρήτη από 9 έως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και το μεσημέρι και απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς.

Κυριακή των Βαϊων 12-04-2020

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τόπους 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Σχετικά Άρθρα
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η «Καθαρή Εβδομάδα» φώτισε με κίτρινο χρώμα την Ελλάδα
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις
Η διαφήμιση των ZARA που προκαλεί αντιδράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του