Τι Νέα;

Κιβωτός του Κόσμου: Μυστήριο με θυρίδα που άδειασε άρον άρον – Πιάνουν δουλειά οι ορκωτοί λογιστές

Ορκωτοί λογιστές αναλαμβάνουν από σήμερα Παρασκευή και κάνουν «φύλλο και φτερό» τη ΜΚΟ. Στόχος ο εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με το Star, οι ορκωτοί λογιστές πιάνουν από σήμερα Παρασκευή δουλειά, ώστε να ελέγξουν όλα τα οικονομικά στοιχεία, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους τόσο στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ στην Κολωνό, όσο -χθες- και στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο, συλλέγοντας από το λογιστήριο κρίσιμα στοιχεία και χαρτιά.

Χθες Πέμπτη συνεδρίασε για τρεις ώρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ, με τη νέα πρόεδρο, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία έχει παραλάβει τα πρώτα στοιχεία από γυναίκα που ήταν μέλος στο προηγούμενο Δ.Σ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας της.

Τι ψάχνουν

Ο οικονομικός έλεγχος περιλαμβάνει έλεγχο βιβλίων εσόδων-εξόδων, δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι παράνομος πλουτισμός που δεν αντιστοιχεί με τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία.

Η έρευνα που έχει ζητηθεί από τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του αλλά και τρίτων προσώπων στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχαν σχέση με τα οικονομικά της δομής. Το ένα σκέλος της έρευνας είναι η αναζήτηση των διαδρομών των χρημάτων και το δεύτερο η διαχείριση των ποσών από χορηγίες, επιχορηγήσεις αλλά και δωρεές πολιτών. Η αναζήτηση περιλαμβάνει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων, όπως και την περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Τα αστρονομικά έσοδα της Κιβωτού, η επιμονή για χρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κιβωτός, για την περίοδο 2017 – 2021, δέχθηκε από δωρεές το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» ζητούσε μέσα από την ιστοσελίδα της και τα social media οικονομική βοήθεια, ακόμα και για πληρωμές λογαριασμών, ενώ είχε ετήσιο πλεόνασμα τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών που θέλησαν να ενισχύσουν το έργο της «Κιβωτού» με ρουχισμό ή τρόφιμα, τα οποία οι ιθύνοντες των δομών αρνήθηκαν επανειλημμένα, λέγοντας ότι χρειάζονται χρήματα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις πρώην τρόφιμων ότι τους έβαζαν να καίνε τα ρούχα που προσφέρονταν ως δωρεές.

Το μυστήριο με τη θυρίδα που άδειασε άρον άρον

Χθες εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι στέλεχος της Κιβωτού άδειασε τραπεζική θυρίδα, άρον άρον, την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή Live News το πρόσωπο που φέρεται να προχώρησε στην ενέργεια αυτή είναι η πρεσβυτέρα.

Το περιεχόμενο της θυρίδας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο φαίνεται πως η πρεσβυτέρα δεν έκλεισε τη συγκεκριμένη θυρίδα, αλλά φρόντισε να ενημερώσει άλλη τράπεζα ότι θα ανοίξει νέα θυρίδα. Πάντως, στον λογαριασμό της Κιβωτού στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα φέρεται να διατηρούνταν ένα ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.

Οι λογαριασμοί στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του π. Αντώνιου

Πάντως, στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ, που έγινε σε πρώτη φάση, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ότι η Κιβωτός του Κόσμου ανήκε κατά το ήμισυ στην πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ενώ το υπόλοιπο 50% της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Οι δύο γυναίκες φέρεται να ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν και χρήματα από τους λογαριασμούς, ενώ ο πατέρας Αντώνιος δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά ως εταίρος της ΑΜΚΕ.

Διόρισε τρεις δικηγόρους ο π. Αντώνιος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο πατέρας Αντώνιος φιλοξενείται σε σπίτι στελέχους της δομής, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του φέρεται να δηλώνει πως «δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;».

Διαβάστε επίσης

Η περφόρμερ Νικόλ Δημητρακοπούλου μιλά στο Infowoman.gr για την έμφυλη βία και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα!

Θανάσης Αλευράς: «Τον πατέρα Αντώνιο τον γνωρίζω πολύ προσωπικά – Τον έχω δει με τα παιδιά…»

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών: Τα 14 δικαιώματα που πρέπει να ενισχυθούν

Τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών συνέταξε το 2002 το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με…

10 ώρες ago

«Πολύδροσο»: Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη στη νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη

H νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) «Πολύδροσο» είναι σύμφωνα με τα λόγια του…

10 ώρες ago

Μους τυριού με εσπρέσο: Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό

Αν σας πιάσει λαχτάρα για γλυκό και δεν έχετε χρόνο,ούτε για χρονοβόρες διαδικασίες, αλλά ούτε…

11 ώρες ago

«Έχουμε τη δύναμη» Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό για τον ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV)

Με σύνθημα «Έχουμε τη δύναμη» και ένα νέο τηλεοπτικό σποτ, η MSD Ελλάδος συνεχίζει την…

11 ώρες ago

Χαμός με τις δηλώσεις Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες – Διαγράφηκε από τα ευρωψηφοδέλτια

Έντονες αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και από τους χρήστες των social media, έχουν…

12 ώρες ago

Mαλλιά με ταυτότητα χάρη στα προϊόντα της Taft από τον Schwarzkopf!

Ένας αναπάντεχα όμορφος χώρος και μια αναπάντεχα όμορφη παρέα, γεμάτη beauty editors και δημοσιογράφους, συγκεντρώθηκαν…

12 ώρες ago