Τι Νέα;

Κάτια Δανδουλάκη στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη: “Υπήρχε έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη”

Με την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη συνεχίζεται σήμερα (24/11) η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η γνωστή ηθοποιός και θιασάρχης, στην κατάθεσή της εξιστόρησε τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή της τελευταίας συνεργασίας που είχε με τον κατηγορούμενο ηθοποιό για σεξουαλική βία σε βάρος τριών γυναικών, όταν εκείνος ήταν σκηνοθέτης στην παράτασή της,  «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» και συμμετείχε στον θίασο και η Λένα Δροσάκη, η οποία επίσης πρόκειται να καταθέσει σήμερα.

Η Κάτια Δανδουλάκη κατέθεσε στο δικαστήριο πως μετά από δύο παραστάσεις που είχαν συνεργαστεί χωρίς προβλήματα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον επέλεξε ως σκηνοθέτη σε μία ακόμη παράσταση, πριν από μερικά χρόνια, συνεργασία ωστόσο που διέκοψε λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη προς την οποία εκδήλωνε ερωτικό ενδιαφέρον με «ψυχολογικό κυνηγητό» .

Από την πρώτη στιγμή υπήρχε ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη

Όπως κατέθεσε η ηθοποιός, ο κατηγορούμενος δημιούργησε μία ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη, η οποία τον έχει καταγγείλει δημόσια, αλλά και σε ολόκληρο τον θίασο.

«Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε 3 παραστάσεις. Είχαμε μια καλή συνεργασία στις δύο. Η τρίτη μας συνεργασία δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική, είχε πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη.

Η μάρτυρας αναφερόμενη σε συμπεριφορά «πέραν του ορίου» του κατηγορούμενου συναδέλφου της τόνισε πως «ήταν μία δυσαρεστη συνεργασία» καθώς «δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται».

Λένα Δροσάκη – φωτο αρχείου

Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του

Όπως είπε η κ. Δανδουλάκη, κάλεσε τον κατηγορούμενο να μιλήσουν. «Μου λέει “που είναι ο θίασος;”, του λέω “θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας”. Ήταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω τον βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πέτρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά, όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ότι ένιωσε η ψυχή μου.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δεν ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;

Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του…

Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές…

Μάρτυρας: Ναι αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κ. Δροσάκη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω «όχι θα φύγει κάποιος άλλος».

Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;

Πάρεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;

Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.

Πάρεδρος: Πώς καταπιέζονταν ο θίασος;

Μάρτυρας: Όλη η προσπάθειά του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, σε εκείνον έκανε επίθεση.

Η μάρτυρας τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις: «Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δεν γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Ενώ υπήρχε βοηθός, την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω… Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;».

Σύμφωνα με την διακεκριμένη ηθοποιό, ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί εύκολα «να ξεπεράσει τα όρια» εξαιτίας του «πληθωρικού χαρακτήρα του» και να προβεί σε «ακραίες πράξεις».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτουν σήμερα Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη

Μαύρο Ρόδο: Η Κατερίνα Διδασκάλου δίδαξε ξανά υποκριτική και γνώρισε την αποθέωση!

Η φωτογραφία του Μουντιάλ που κάνει τον γύρο του κόσμου: Το μήνυμα των Γερμανών με τα κλειστά στόματα

infowoman team

Recent Posts

“Όλα ή Τίποτα”: Ακούστε πρώτοι το νέο τραγούδι της Μαρίζας Ρίζου

Το νέο της τραγούδι με τίτλο «Όλα ή Τίποτα» κυκλοφόρησε η Μαρίζα Ρίζου σε στίχους…

22 λεπτά ago

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, 31 Μαρτίου και οι δείκτες των ρολογιών θα…

26 λεπτά ago

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί αποφάσισε να μιλήσει για τον καρκίνο χωρίς τον Γουίλιαμ

Μόνη, σε ένα παγκάκι και χωρίς τον πρίγκιπα Γουίλιαμ στο πλάι της, η πριγκίπισσα της…

34 λεπτά ago

NIKE: Το ολοκαίνουριο κατάστημα Nike West Athens άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμένει για την απόλυτη εμπειρία αγορών

Η Nike, σε συνεργασία με τον διεθνή όμιλο Percassi, εγκαινίασε το κατάστημα Nike West Athens…

59 λεπτά ago

Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο

Το στρούντελ είναι ένα δημοφιλές γλυκό γερμανικής και αυστριακής προέλευσης με βάση το χειροποίητο φύλλο…

1 ώρα ago

“Λεσβία”: Έρχεται το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε όμορφη κωμόπολη σε ένα οποιοδήποτε όμορφο ελληνικό νησί. Όμως…

2 ώρες ago