Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με το βίντεο από ταβέρνα στην Κάρπαθο, στο οποίο επαγγελματίες μάγειρες αλευρώνουν και τηγανίζουν ψάρια την ώρα που αυτά σπαρταρούν μέσα στο τηγάνι.
Συγκεκριμένα στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο που αναρτήθηκε στα social media κι έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου, ακούγεται ένας από τους δυο μάγειρες να λέει «Λίτσα έτσι αλευρώνουμε εμείς εδώ στην Κάρπαθο τα φρέσκα ψάρια βλέπεις» με την γυναίκα να του απαντά γελώντας «Σπαρταριστά…της ώρας».
«Πολύ σκληρό βίντεο. Έβαζε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι, που σπαρταρούσαν με μαρτυρικό τρόπο», ανέφερε η ομοσπονδία «Νέμεσις», στην ανάρτηση στο Facebook.
«Έγινε καταγγελία από πολίτη στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε πού υπάγεται αυτή η περίπτωση. Εξηγήσαμε πού υπάγεται (έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για κακούργημα, βασανιστική θανάτωση ζώου», ανέφερε ακόμη η ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί την υπόθεση, ενώ παρατήρησε πως είναι πλέον καθημερινά τα βίντεο με ακραίους βασανισμούς ζώων.
Πάντως, αυτό που αφήνεται να εννοηθεί, είναι πως τα συγκεκριμένα ψάρια λέγονται παπαγαλάκια ή ροζέτια και έχουν διάρκεια ζωής έξω από το νερό 20 ώρες. Προκειμένου μάλιστα να μαγειρευτούν υπάρχουν διάφορες λύσεις, είτε τα τηγανίζεις, είτε τα στραγγαλίζεις, είτε τα αφήνεις δυο μέρες στο ψυγείο μέχρι να πεθάνουν μόνα τους.
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε επίσης
Hola Flamenco Festival: Ο flamenco παλμός της Ελλάδας χτυπά εδώ
Google News