Και επιτέλους φθινόπωρο! Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

και-επιτέλους-φθινόπωρο-βαρομετρικό

Βροχές και καταιγίδες “περιλαμβάνει” ο καιρός για σήμερα Δευτέρα και για αύριο Τρίτη (19.10.2020), ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Τοπικές βροχές προβλέπονται στα ανατολικά και νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και πρόσκαιρα στα βόρεια θαλάσσια τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Αποτέλεσμα της παρουσίας αυτού του χαμηλού θα είναι η επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο το διήμερο Τρίτη 20/10 και Τετάρτη 21/10 θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι κατά τη διάρκεια της Τρίτης 20/10 θα πνέουν με εντάσεις έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες

με τοπικές βροχές και στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στην

υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Δευτέρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπές περιοχές λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Aπό 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νότια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές από το μεσημέρι, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ μέχρι το μεσημέρι στα βορειοανατολικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωϊνές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα
Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα - Δείτε πώς θα κινηθεί
Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Δείτε πώς θα κινηθεί
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 25χρονη Ανυσία - Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τέμπη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 26χρονη Ανυσία – Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή γυναίκα έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%8d%ce%bc%ce%bd%ce%bf0
Σήμερα η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου – Τι συμβολίζει
"Βόμβα" από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
“Βόμβα” από Γιάννη Παπαμιχαήλ: Κάνει αγωγή στον Λιάνη μετά τις αποκαλύψεις για τη μητέρα του, Αλίκη
Κλέαρχος Μαρουσάκης: "Έρχεται τρελός καιρός"
Κλέαρχος Μαρουσάκης: “Έρχεται τρελός καιρός”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του