Η transgender παιδίατρος, Ρέιτσελ Λεβίν, είναι η νέα υφυπουργός Υγείας των ΗΠΑ

η-transgender-παιδίατρος-ρέιτσελ-λεβίν-είναι-η-ν

Yφυπουργού Υγείας στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα είναι η ανώτατη αξιωματούχος της Πενσιλβάνια δρ. Ρέιτσελ Λεβίν. H Λεβίν, που είναι παιδίατρος, θα γίνει το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο σε θέση ομοσπονδιακού αξιωματούχου, που θα επικυρώσει η Γερουσία των ΗΠΑ.

«Η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε σε αυτήν την πανδημία –ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου που έχει ο κάθε πολίτης– και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας από αυτή την κρίσιμη στιγμή και στο εξής» ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι στις αμερικανικές εκλογές 2020 έγινε γερουσιαστής η Sarah McBride, η πρώτη τρανσέξουαλ στην αμερικανική ιστορία που εκλέγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Γεννημένη το 1957 στη Βοστόνη, η δρ Ρέιτσελ Λεβίν σπούδασε ιατρική στa Πανεπιστήμια Harvard και Tulane. Το 2015 γίνεται ομόφωνα η γενική ιατρός στην Πενσιλβάνια με απόφαση της Γερουσίας, την οποία είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Ρεπουμπλικάνοι.

Είναι υπεύθυνη για τα θέματα Υγείας στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από το ξέσπασμα της πανδημίας στο αμερικανικό έδαφος.

Εχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Δεν σταματά να επαναλαμβάνει την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα υγείας των LGBT ατόμων, εντείνοντας παράλληλα την προσπάθεια οι άνθρωποι αυτοί να γίνουν περισσότερο «ορατοί», όπως έχει πολλάκις επισημάνει.

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%890
Πόσα κρούσματα και θανάτους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%89%ce%bb%ce%b7%ce%bd0
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ;
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
Πόσα νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 21/10 ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 21/10 ο ΕΟΔΥ
Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών
Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών
Αποκάλυψη Στυλιανίδη για "Μπάλλο": Είχαμε εκτιμήσεις για εκατοντάδες νεκρούς στην Αθήνα
Αποκάλυψη Στυλιανίδη για “Μπάλλο”: Είχαμε εκτιμήσεις για εκατοντάδες νεκρούς στην Αθήνα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του