Η καλή είδηση της ημέρας: Στη Μαρίνα Φλοίσβου η πρώτη συσκευή που καθαρίζει τη θάλασσα από τα πλαστικά

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και προέρχεται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αθήνα. Πόσο συχνά απολαμβάνετε τη βόλτα σας στη μαρίνα του Φλοίσβου ειδικά τώρα το καλοκαίρι; Εμείς πάντως είμαστε από εκείνους που τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα βρεθούμε εκεί για να βολτάρουμε.

Αν την επόμενη φορά που βρεθείτε εκεί, παρατηρήσετε μια στρογγυλή συσκευή μέσα στη θάλασσα, κάτι σαν σωσίβιο, μην παραξενευτείτε! Πρόκειται για το Seabin, ένα μηχάνημα το οποίο συλλέγει τα πλαστικά σκουπίδια που επιπλέουν στη θάλασσα.

Το πρώτο Seabin τοποθετήθηκε στη Μαρίνα Φλοίσβου και είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της αεροπορικής εταιρίας KLM – στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας βιώσιμης ανάπτυξης – σε συνεργασία με την LifeGate, εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των θαλασσών σε μαρίνες της Μεσογείου, όπου παρατηρείται επιβάρυνση από επιπλέοντα απορρίμματα.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο να προστατευθεί η θαλάσσια ζωή και η ποιότητα των νερών, με την απομάκρυνση των πλαστικών, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με την ανάγκη αποφυγής της χρήσης πλαστικών, ειδικά εκείνων μιας χρήσης που αποτελούν ρυπογόνα υλικά και τα οποία απειλούν τη θαλάσσια ζωή.

Πώς λειτουργεί

Η συσκευή τοποθετείται στα ύδατα μαρινών και συλλέγει τα πλαστικά απορρίμματα από την επιφάνειά τους. Η συσκευή κατασκευάζεται και τοποθετείται με την υποστήριξη της KLM και μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί Seabins στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη μαρίνα της Νάπολης, στη Γένοβα, στη Βενετία και στο Μιλάνο. Το Seabin έχει δυνατότητα συλλογής έως και 500 κιλών πλαστικών αποβλήτων ανά έτος που έχουν καταλήξει στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων μικροπλαστικών και μικροϊνών.

Σχετικά Άρθρα
Παγκόσμιο χάος από το πρόβλημα της Microsoft - Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα
Παγκόσμιο χάος από το πρόβλημα της Microsoft – Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα
%cf%83%ce%b5-%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%b5%cf%82-%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%8d%ce%bb0
Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε τον Δακτύλιο στην Αθήνα – Πότε μπαίνει σε off mode
Τι θα γίνει με τη ζέστη; «Κολλημένος» στους πάνω από 40 ο υδράργυρος
Τι θα γίνει με τη ζέστη; «Κολλημένος» στους πάνω από 40 ο υδράργυρος
Ο Παναγιώτης Ρέτσος παρουσίασε την επίσημη μπάλα της Super League
Ο Παναγιώτης Ρέτσος παρουσίασε την επίσημη μπάλα της Super League
«Ερεύνησε τον θάνατο της μαμάς»: Το μυστηριώδες μήνυμα από αεροπλάνο προς τον πρίγκιπα Χάρι
«Ερεύνησε τον θάνατο της μαμάς»: Το μυστηριώδες μήνυμα από… τον ουρανό προς τον πρίγκιπα Χάρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αθλήτρια της εθνικής ομάδας στίβου
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αθλήτρια της εθνικής ομάδας στίβου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του