Η καφετέρια που κατάργησε τα πλαστικά ποτήρια αποτελεί την καλή είδηση της ημέρας!

η-καφετέρια-που-κατάργησε-τα-πλαστικά

Μια σπουδαία πρωτοβουλία από αυτές που αξίζει όχι μόνο να ακούγονται αλλά και να διαδίδονται με στόχο το κοινό καλό, ανακαλύψαμε πρόσφατα στο διαδίκτυο. Μετά την κατάργηση της πλαστικής σακούλας ο κόσμος έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει στο “τρυπάκι” της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, γεγονός που έχει ωθήσει πολλούς επιχειρηματίες προς την ίδια κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό και φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Tricky Bar στην Καλαμάτα, οι ιδιοκτήτες του οποίου αποφάσισαν ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, να αντικαταστήσουν τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιούμενα βιοδιασπώμενα 100% BPA Free ποτήρια από Βamboo. Το Infowoman.gr επικοινώνησε με τον Στέφανο Μπακόγιωργα, ο οποίος μάς μίλησε για το πώς αποφάσισαν μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, να προχωρήσουν σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία.

«Είχαμε υιοθετήσει εδώ και χρόνια αυτή την τάση στο μαγαζί. Προσπαθούσαμε να ανακυκλώνουμε τα πλαστικά ποτήρια αλλά στην πορεία καταλάβαμε ότι δεν είναι εύκολο. Οι σερβιτόροι έπρεπε να μαζεύουν όλα τα πλαστικά, να τα πλένουν, πράγμα που ήταν χρονοβόρο, οπότε θέλαμε να βρούμε μια εναλλακτική λύση. Έψαξα λοιπόν και βρήκα το Πλαστικουργείο στα Εξάρχεια. Ήρθα σε επαφή με τα παιδιά εκεί, συζητήσαμε και μού πρότειναν ποτήρια από 100% Βamboo, που πλένονται κανονικά στο πλυντήριο, αντέχουν πιο πολύ από τα γυάλινα και δεν σπάνε εύκολα».

%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac0

Επόμενο βήμα, το πλαστικό καλαμάκι…

…γράφουν στο σχετικό post στο Facebook με το οποίο επικοινώνησαν ο Στέφανος και ο Πέτρος την πρωτοβουλία στους πελάτες τους.

«Τα καλαμάκια θα τα αντικαταστήσουμε αλλά αυτή τη στιγμή ψάχνουμε ακόμα διάφορα πράγματα. Τα χάρτινα καλαμάκια που έχω βρει δεν είναι τόσο οικολογική επιλογή, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από τα πλαστικά. Απλά, αν όλοι επέλεγαν χάρτινα καλαμάκια, δεν θα είχε μείνει δέντρο για δέντρο! Υπάρχει και η επιλογή του ανοξείδωτου, που όμως δεν αρέσει πολύ αισθητικά στον κόσμο, υπάρχει το Βamboo που όμως δεν στεγνώνει εύκολα -είμαστε σε αναζήτηση για να καταλήξουμε», μάς λέει ο Στέφανος Μπακόγιωργας.

Τι γίνεται όμως με τις take-away παραγγελίες;

«Τα take-away ποτήρια είναι χάρτινα, αλλά σιγά-σιγά θα έρθουμε σε επαφή με τα παιδιά από το Πλαστικουργείο για να τα αντικαταστήσουμε με ποτήρια επίσης από Bamboo που θα κοστίζουν γύρω στα 10-11 ευρώ, ο πελάτης θα τα αγοράζει μία φορά και θα τα φέρνει πάντα μαζί του. Αυτή είναι η λύση που προτείνω εγώ και από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του κόσμου. Τα καπάκια από τα χάρτινα ποτήρια αυτή τη στιγμή είναι πλαστικά, προσπαθώ να μην τα δίνω στους πελάτες, αλλά οι περισσότεροι τα ζητάνε κυρίως για πρακτικούς λόγους (μεταφορά κ.ά).

Ακόμα είμαστε σε αρχικό στάδιο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, στη συνέχεια θα κάνουμε κι άλλα πράγματα. Σε συνεργασία με την οργάνωση Refill Greece, θα μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν νερό βρύσης στους πελάτες μας, ώστε να έρχονται να γεμίζουν το μπουκάλι τους και να μη χρειάζεται να αγοράζουν καινούργιο κάθε φορά».

Σχετικά Άρθρα
Τροχαίο με μηχανή στο Λαγονήσι: Νεκρός ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Τροχαίο με μηχανή στο Λαγονήσι: Νεκρός ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς κι επίσημα - Πού παραμένουν υποχρεωτικές
Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς κι επίσημα – Πού παραμένουν υποχρεωτικές
Χωρίς Μετρό την Τρίτη η Αθήνα - Ποια άλλα Μέσα απεργούν
Χωρίς Μετρό την Τρίτη η Αθήνα – Ποια άλλα Μέσα απεργούν
Στο πένθος η Κρήτη μετά το θάνατο της 22χρονης πρωταθλήτριας της συγχρονισμένης κολύμβησης σε τροχαίο - Συγκλονίζει η μητέρα της
Στο πένθος η Κρήτη μετά το θάνατο της 22χρονης πρωταθλήτριας της συγχρονισμένης κολύμβησης σε τροχαίο – Συγκλονίζει η μητέρα της
Ντέιβιντ Κράουτς: “Αν η θανατική ποινή ίσχυε στην Ελλάδα, θα ήταν τιμή μου να τραβήξω τον μοχλό”
Ντέιβιντ Κράουτς: “Αν η θανατική ποινή ίσχυε στην Ελλάδα, θα ήταν τιμή μου να τραβήξω τον μοχλό”
Μάρα Δαρμουσλή: Η πρώτη αντίδραση μετά τη φωτιά στο εστιατόριο του συζύγου της στη Νέα Σμύρνη
Μάρα Δαρμουσλή: Η πρώτη αντίδραση μετά τη φωτιά στο εστιατόριο του συζύγου της στη Νέα Σμύρνη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του