Η έλλειψη εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ!

η-έλλειψη-εμπιστοσύνης-στις-κυβερνήσ

%ce%b7-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%88%ce%b7-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%ae%cf%830

Δεν εμπιστευόμαστε κυβερνήσεις, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και Μέσα Ενημέρωσης και αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην χώρα μας! Αυτή είναι η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί και τη νιώθουν οι πολίτες παγκοσμίως!

Αν αυτή η αίσθηση μπορούσε να μετρηθεί, τα αποτελέσματα θα ήταν απολύτως απογοητευτικά, όπως απέδειξαν και τα κύρια συμπεράσματα του Trust Barometer, της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της Edelman, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από τον R. Edelman αυτή την περίοδο στο World Forum, στο Νταβός.

Συγκεκριμένα, το 71% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη σε κυβερνητικά στελέχη, ενώ το 63% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τους διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων. Η καθίζηση του κλίματος εμπιστοσύνης συμπληρώνεται από τα ποσοστά στα media, αλλά και στις ΜΚΟ, που και αυτές έχασαν μέρος της εκτίμησης του γενικού κοινού.

Τα 2/3 των απαντήσεων δείχνουν ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι το σημερινό σύστημα λειτουργεί εναντίον τους και κυρίως εναντίον των μη προνομιούχων. Μάλιστα το 50% των πολιτών υψηλού μορφωτικού επιπέδου δηλώνουν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα.

Τα τελευταία 5 χρόνια η μείωση εμπιστοσύνης είναι συνεχής, αλλά φέτος είναι μεγαλύτερη με σχεδόν σε όλους τους δείκτες να υπάρχει υποχώρηση…

Να τονίσουμε ότι τα στοιχεία του Trust Barometer, όπως κάθε χρόνο, δίνουν υλικό σε σημαντικά Μέσα όπως Financial Times, New York Times, Reuters, Bloomberg και προκειμένου να δημοσιεύσουν αξιόπιστες αναλύσεις σχετικά με την κρίση εμπιστοσύνης, την πόλωση, τον λαϊκισμό και τις τάσεις που θα επηρεάσουν τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (σε Γαλλία, Γερμανία, κ.λπ).

Σχετικά Άρθρα
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του «Panic Button» - Πώς θα το αποκτήσετε κι εσείς
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του «Panic Button» – Πώς θα το αποκτήσετε κι εσείς
"Κλείδωσε" η ημερομηνία των εκλογών - Τι εισηγήθηκε ο Μητσοτάκης
“Κλείδωσε” η ημερομηνία των εκλογών – Τι εισηγήθηκε ο Μητσοτάκης
Μετά τα άψογα γαλλικά του οι λαμπάδες "Κουτσούμπας" πρόκειται ξανά να... ξεπουλήσουν!
Μετά τα άψογα γαλλικά του οι λαμπάδες “Κουτσούμπας” πρόκειται ξανά να… ξεπουλήσουν!
Ληστεία με πιστόλι τα ξημερώματα στο σταθμό διοδίων Δουκίσσης Πλακεντίας
Ληστεία με πιστόλι τα ξημερώματα στο σταθμό διοδίων Δουκίσσης Πλακεντίας
Έρχεται κακοκαιρία εξπρές - Αρναούτογλου: "Μην αφήνετε τα αυτοκίνητα κάτω από τα δέντρα
Έρχεται κακοκαιρία εξπρές – Αρναούτογλου: “Μην αφήνετε τα αυτοκίνητα κάτω από τα δέντρα
Τροχαίο με μηχανή στο Λαγονήσι: Νεκρός ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Τροχαίο με μηχανή στο Λαγονήσι: Νεκρός ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του