Η 38χρονη Αλεξάνδρα εκπλήρωσε το όνειρό της! Πέρασε 2η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη φορά που έδωσε εξετάσεις, η Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη δοκίμασε τις δυνάμεις της για δεύτερη φορά και κατάφερε τελικά να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Η 38χρονη γυναίκα εισάγεται δεύτερη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 19.150 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Αλεξάνδρα εργάζεται ως βοηθός μικροβιολόγου σε γνωστό ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης και έχει κάθε λόγο να νιώθει χαρά: «Μόλις σχόλασα από τη δουλειά και με ειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα. Περίμενα ότι θα εισέλθω στην Ιατρική, αλλά δεν περίμενα ότι θα βρίσκομαι τόσο ψηλά», αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα. Η πίστη στον εαυτό μας και η συνεχής προσπάθεια είναι το εισιτήριο για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου, αυτόν τον κανόνα ακολούθησα και μάλλον αποζημιώθηκα».

Η φιλόδοξη κοπέλα πήρε πριν από δύο χρόνια την απόφαση να γραφτεί στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, συμμετέχοντας ως κανονική μαθήτρια στα πρωινά τμήματα του σχολείου. Όμως για να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρωινό πρόγραμμα, χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ωράριο εργασίας της: «Ευτυχώς οι εργοδότες μου με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια, επέλεξα την απογευματινή βάρδια κι έτσι μετά το σχολείο πήγαινα κατευθείαν για δουλειά μέχρι τις 9 το βράδυ. Το ωράριο ήταν εξαντλητικό, έφευγα στις 7:30 το πρωί και επέστρεφα σπίτι στις 9:30 το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά, σε ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας».

Η Αλεξάνδρα είναι αισιόδοξη, δεν φοβάται για το μέλλον και ελπίζει ότι όπως ξεπέρασε όλα τα εμπόδια του παρελθόντος για να εκπληρώσει το μαθητικό της όνειρο, έτσι θα καταφέρει και τώρα να ολοκληρώσει τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή.

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%b8%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b10
Πένθος για τον Μανώλη Μαυρομμάτη: Πέθανε η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φυτική σαντιγί σε σπρέι
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φυτική σαντιγί σε σπρέι (photo)
Ακριβότερος ο καφές και η μπύρα στην Ελλάδα - Πού σημειώνουμε πρωτιά στις τιμές
Ακριβότερα ο καφές και η μπύρα στην Ελλάδα – Πού σημειώνουμε πρωτιά στις τιμές
Πέθανε η Νίκη Λεμπέση, μία από τις τέσσερις «Αδελφές Τατά» της «Οδού Ονείρων»
Πέθανε η Νίκη Λεμπέση, μία από τις τέσσερις «Αδελφές Τατά» της «Οδού Ονείρων»
Τα «κουλά» των Καννών: Ο Ιησούς Χριστός στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ
Τα «κουλά» των Καννών: Ο Ιησούς Χριστός στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ
Βρετανία: Έπαιξαν Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου σε εκκλησία - «Λυπηρό συμβάν» λέει η βρετανική ΑρχιεπισκοπήΒρετανία: Έπαιξαν Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου σε εκκλησία - «Λυπηρό συμβάν» λέει η βρετανική Αρχιεπισκοπή
Βρετανία: Έπαιξαν Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου σε εκκλησία – «Λυπηρό συμβάν» λέει η βρετανική Αρχιεπισκοπή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του