Πάλεψε για 51 ημέρες αλλά δεν τα κατάφερε η 26χρονη Ελισάβετ Χαρδαλούπα, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη, με βαριά εγκαύματα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Πρόκειται για το 99ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου στο Μάτι.
Η άτυχη Ελισάβετ την ημέρα της πυρκαγιάς βρισκόταν εκεί μαζί με τη μητέρα της. Και οι δύο προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες, ωστόσο η φωτιά τις παγίδευσε. Μεταφέρθηκαν με βαριά εγκαύματα στο νοσοκομείο, όπου η μητέρα της άφησε την τελευταία της πνοή τον περασμένο μήνα. Όλες τις ημέρες της νοσηλείας της, φίλοι και συγγενείς στάθηκαν στο πλευρό της Ελισάβετ κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τη σώσουν.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται ακόμα 19 εγκαυματίες. Ειδικότερα, στον Ευαγγελισμό δύο άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οχτώ στη Μονάδα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής. Στο Θριάσιο ένας άνθρωπος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και τέσσερις ακόμη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο ΚΑΤ δύο άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής και άλλα δύο σε εκείνη του Νοσοκομείου Γεννηματά.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News