Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο μας – Η καπετάνιος που μετέφερε μετανάστες σε ιταλικό λιμάνι παρά τις απαγορεύσεις

γυναίκες-που-αλλάζουν-τον-κόσμο-μας-η

Η καπετάνιος Carola Rackete σπάει το μπλόκο και βρίσκεται ήδη εντός ιταλικών χωρικών υδάτων. Κινδυνεύει με σύλληψη, κατάσχεση του Sea Watch 3 και 50.000 ευρώ πρόστιμο για τους 42 πρόσφυγες που διασώζει. Κι όμως, σε όλη την Ιταλία οργανώνονται ήδη συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Η Carola Rackete είναι πτυχιούχος Περιβαλλοντικής Διατήρησης του Edge Hill University στο Lancashire, με πτυχιακή εργασία στα albatros.

Υπήρξε καπετάνιος ενός παγοθραυστικού στον Βόρειο Πόλο για ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά ωκεανογραφικά ινστιτούτα, αξιωματούχος πλεύσης του Alfred Wegener Institute για το οποίο εργάστηκε απότο 2011 μέχρι το 2013.

Σε ηλικία 25 χρόνων ήταν η δεύτερη τη τάξει αξιωματούχος στο Ocean Diamond, σε ηλικία 27 χρονών κατείχε την ίδια θέση στο Artic Sunrise της Greenpeace. Σε ηλικία 30 χρονών οδηγούσε μικρές εκδρομικές βάρκες στο πιο βόρειο σημείο του πλανήτη, στα νησιά Svalbard, στον Αρκτικό Ωκεανό. Εργάστηκε επίσης με τον στόλο της Βritish Antartic Survey.

Για την ιστορία

Η Carola Rakete, πλοίαρχος του σκάφους διάσωσης Sea-Watch 3, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα με μια ομάδα 42 επιζώντων μεταναστών, επικαλούμενη την υγεία και την ευημερία τους. Η απόφασή της έρχεται σε αντίθεση με τον ιταλικό νόμο περί απαγόρευσης των μεταναστευτικών αφίξεων.

“Ξέρω τι διακινδυνεύω, αλλά οι 42 επιζώντες που έχω στο σκάφος είναι εξαντλημένοι και πρέπει να τους οδηγήσω κάπου με ασφάλεια”, δήλωσε η η Carola. Η Sea Watch δέχεται ήδη δωρεές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κυρώσεις.

Η άρνηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Sea-Watch 3 αναμένει άδεια για την αποβίβαση των επιζώντων σε ασφαλές λιμάνι για 14 ημέρες, ενώ την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρνήθηκε να παρέμβει. “Κανένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο δεν είναι διατεθειμένο να αναλάβει την ευθύνη και να προασπίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα σύνορα της Ευρώπης στη Μεσόγειο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας “, δήλωσε ο πρόεδρος της Sea Watch, Johannes Bayer.

Σε απάντηση, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ανέφερε ότι το Sea-Watch 3 θα έπρεπε να παραδώσει τους επιζώντες στην Τυνησία και όχι στην Ιταλία. “Εάν μεταφέρετε τους μετανάστες στο πλοίο, οδηγείστε τους στο πλησιέστερο λιμάνι, όχι στην Ιταλία σε βάρος των Ιταλών, μόνο και μόνο επειδή είναι ένας αξιόλογος προορισμός. Αυτό δεν μπορώ να το αποχτώ πλέον”, ανέφερε σε δημοσίευμά του στο Twitter την Τετάρτη το πρωί.

Από το βράδυ της Τετάρτης, το Sea-Watch 3 αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, περίπου 1 ν.μ. από την ακτή. “Οι ιταλικές αρχές ανέβηκαν στο πλοίο”, δήλωσε η Carola Rackete. “Ελέγξανε τα πιστοποιητικά του πλοίου και τα διαβατήρια του πληρώματος και τώρα περιμένουν περαιτέρω οδηγίες από τους προϊσταμένους τους. Πραγματικά ελπίζω ότι σύντομα θα πάρουν τους ανθρώπους έξω από το πλοίο”.

Σχετικά Άρθρα
Πόσα νέα κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους ανακοίνωσε σήμερα, 27/7, ο ΕΟΔΥ
Πόσα νέα κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους ανακοίνωσε σήμερα, 27/7, ο ΕΟΔΥ
%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-112-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%840
Νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Σταμάτα: “Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες”
Η ΕΡΤ απέλυσε τον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καρμοίρη μετά από ρατσιστικό σχόλιο για αθλητές στους Ολυμπιακούς
Η ΕΡΤ απέλυσε τον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καρμοίρη μετά από ρατσιστικό σχόλιο για αθλητές στους Ολυμπιακούς
Έτσι είπαν «όχι» στη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον αθλητισμό
Έτσι είπαν «όχι» στη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον αθλητισμό
Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα- Εκκενώνεται οικισμός
Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα- Εκκενώνεται οικισμός
Την ώρα που τα κρούσματα ανεβαίνουν οι εικονικοί εμβολιασμοί συνεχίζονται;
Την ώρα που τα κρούσματα ανεβαίνουν, οι εικονικοί εμβολιασμοί συνεχίζονται;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του