Τι Νέα;

Φρίκη και οργή για τον βασανισμό του γαϊδαράκου – Στον Εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Φρίκη και οργή έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η απίστευτη πράξη βαρβαρότητας και κακοποίησης γαϊδάρου από κτηνοτρόφο που όπως διαπιστώθηκε αργότερα πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Ζίτσας στα Ιωάννινα, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κτηνοτρόφος έχασε τον γάιδαρό του και όταν τον εντόπισε τον έδεσε στο αυτοκίνητό του και τον έσυρε για 700 μέτρα μέσα στο χωριό του, προτού το άτυχο ζώο καταρρεύσει και ο ίδιος σταματήσει το όχημά του μετά από οχλήσεις κατοίκων που του φώναζαν. Στο οπτικό υλικό που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, η εικόνα είναι σοκαριστική, καθώς το άτυχο ζώο αιμορραγούσε, δημιουργώντας στο σημείο μία λίμνη αίματος.

Τι υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου, Δημήτρης Δήμος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη με τον γαϊδαράκο. 

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο (…) και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», είπε ο κ. Δημήτρης Δήμος.

Την ίδια ώρα, συνοδεία αστυνομικών κτηνίατροι της περιφέρειας Ηπείρου έφτασαν στην κτηνοτροφική επιχείρηση του 63 χρόνου για να εξετάσουν το τραυματισμένο ζώο. Ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία του, όμως είναι σοκαρισμένο ενώ φέρει τραύματα στα πόδια και στην κοιλιά.

Καταγγελία δημοτική παράταξης

Με αφορμή το περιστατικό η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων».

Η παράταξη απαιτεί «την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του. Από τνο Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας. Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση».

Διαβάστε επίσης

Νέα γυναικοκτονία έξω από πολυκατοικία στην Κυψέλη – Κατέσφαξε τη σύζυγο του φίλου του

Αθηναΐς Νέγκα: “Πήρα τη λεύκη μου για ποτό στην Άνω Σύρο” – Η πιο δυνατή φωτογραφία του καλοκαιριού!

infowoman team

Recent Posts

«Η Χίμαιρα», «Το Αγόρι του Θεού» και άλλες πέντε ταινίες στα σινεμά

Επτά ταινίες θα προβάλλονται από σήμερα (28.03.2024) στα σινεμά με την έναρξη του νέου προγράμματος…

36 δευτερόλεπτα ago

US Polo Assn: H συλλογή S/S24 εμπνέεται από τα χρώματα και την ατμόσφαιρα της Μεσογείου

Όμορφα, ηλιόλουστα χρώματα και αποχρώσεις του μπλε, χαλαρές γραμμές και χειροποίητα υλικά. Εκπληκτικές υφές στα…

26 λεπτά ago

Ρέμπελ Γουίλσον: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται βιασύνη»

Αποκαλυπτική ήταν για μία ακόμη φορά η Ρέμπελ Γουίλσον, αφού με αφορμή τα απομνημονεύματά της,…

48 λεπτά ago

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Αγριόπαπια» του Ίψεν στο Θέατρο Εκάτη (29,30,31/03)

Ένα δράμα μεγάλης  δύναμης και αρίφνητου πόνου. Κανένα άλλο έργο του Ίψεν δεν συγκεντρώνει τόσο…

56 λεπτά ago

Δωρεάν webinar «Φάκελοι Υγείας»: ‘Υπνος και Καρδιά

Γράφει η Ιφιγένεια Τσαντίλη Την Πέμπτη 28/3/2024 ανοίγει ο Φάκελος Υγείας στο webinar «Ύπνος &…

57 λεπτά ago

“Kinds of Kindness”: Το πρώτο teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Λίγες ημέρες μετά τα τέσσερα Οσκαρ που απέσπασε το «Poor Things» στη φετινή τελετή απονομής…

1 ώρα ago