Φωτιά στην Πεντέλη: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πυρόπληκτους – Έκκληση για τα ζώα

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Πεντέλη που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7). Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, ενώ όπως μετέδωσε το Open, έχουν συγκεντρωθεί στο παρκινγκ του smart park και στην πλ. Αγ. Παρασκευής.

Οι πυρόπληκτοι έχουν ανάγκη σε τρόφιμα και νερό και η βοήθεια η δική μας είναι πολύτιμη. Ήδη, μέσα από τα social media γίνονται εκκλήσεις για βοήθεια στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας για νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ενδεικτικά, δείτε παρακάτω μέσα από αναρτήσεις που ανέβηκαν στα social media πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%b70

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%b72

Φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης έχει διασφαλιστεί, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

«Μην εγκαταλείπετε τα ζώα σας» – Πού μπορείτε να τα πάτε

Έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους όταν φεύγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας της φωτιάς, κάνει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

«Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Κάθε ζωή έχει αξία» αναφέρεται.

Και συμπληρώνει: «Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε, λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 2131364935».

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Πεντέλη: Σωτήριες συμβουλές για τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες

Εν αναμονή ανακοίνωσης από το υπ. Εργασίας για τους εργαζόμενους που δεν θα μπορέσουν να μεταβούν σήμερα στη δουλειά τους

Νεκρός στη Παλλήνη: 80χρονος αυτοκτόνησε μόλις το σπίτι του περικυκλώθηκε από τις φλόγες

Σχετικά Άρθρα
%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b2%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b10
Ενδοικογενειακή βία: Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου νεαρή γυναίκα – Την χτύπησε ο σύντροφός της
%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%8c-%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bf0
Τσουχτερό κρύο από σήμερα – Πού θα χιονίσει
%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%bf-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%820
Του Αγίου Χαραλάμπους σήμερα – Ο Άγιος που παρά τα βασανιστήρια ποτέ δεν αρνήθηκε την πίστη του
Σαν σήμερα: 43 χρόνια από την τραγωδία της «Θύρας 7»
44 χρόνια από την τραγωδία της «Θύρας 7»: «Μας λιώσαν.. Πνιγόμαστε»
%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd0
Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τις κατασκηνώσεις στον Άγ. Ανδρέα για τη φιλοξενία κατοίκων από τις Κυκλάδες
%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%cf%8c-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89-%cf%84%cf%890
Κλειστοί δύο σταθμοί του Μετρό λόγω των διαδηλώσεων για τα Τέμπη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του