Έτσι είπαν «όχι» στη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον αθλητισμό

έτσι-είπαν-όχι-στη-σεξουαλικοποίησ

Ιστορία έγραψαν και οι αθλήτριες της ενόργανης της Γερμανίας και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα κατά της σεξουαλικοποίησης των γυναικών στον αθλητισμό. Έτσι, επέλεξαν να διαγωνιστούν με ολόσωμες στολές, αντί για τα συνηθισμένα κορμάκια που χρησιμοποιούνταν κατ΄ αποκλειστικότητα έως τώρα.

«Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκεντρωθήκαμε όλες και συζητήσαμε», είπε ένα εκ των μελών της ομάδας και πιο συγκεκριμένα η Σάρα Βος, η οποία εμφανίστηκε και την άνοιξη με ολόσωμη φόρμα. «Θέλαμε να δείχνουμε τέλειες και να αισθανόμαστε τέλεια. Και έτσι το αποφασίσαμε», είπε η Βος.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ολόσωμη φόρμα συνήθως προτιμάται για λόγους θρησκείας μιας και οι περισσότερες αθλήτριες προτιμούν τις γνωστές φόρμες που θυμίζουν ολόσωμο μαγιό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ελεύθερες να επιλέξουν και τις ολόσωμες.

«Θέλουμε οι αθλητικές φόρμες να μπορούν να αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα όσο μεγαλώνει και αλλάζει», λένε οι Γερμανίδες, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται από 21 μέχρι 32 ετών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που στήριξαν την απόφαση των αθλητριών ανάμεσα στους οποίους και η σουπερστάρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

«Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

Διαβάστε επίσης

Detox Water ή Νερό Αποτοξίνωσης: Οι μύθοι, οι αλήθειες και πώς να το φτιάξετε!

Δείτε τη θεαματική μεταμόρφωση της ωραιότερης γειτονιάς της Αθήνας

Σχετικά Άρθρα
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 20/09 ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 20/09 ο ΕΟΔΥ
Ποιος είναι ο Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε μαζί με την οικογένειά του για την πίστη τους στο Θεό!
Ποιος είναι ο Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε μαζί με την οικογένειά του για την πίστη τους στο Θεό!
Καιρός: Πολύ υψηλή η θερμοκρασία και σήμερα - Πότε πέφτει
Καιρός: Πολύ υψηλή η θερμοκρασία και σήμερα – Πότε πέφτει
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af0
Πόσα είναι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%b1-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%800
Η νέα μάστιγα: Πώς αποσπούν στοιχεία από κάρτες και αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του