Έρχονται αλλαγές στον ΟΑΣΑ – Ποιες είναι οι 6 γραμμές λεωφορείων που καταργούνται

έρχονται-αλλαγές-στον-οασα-ποιες-είν

Αναστέλεται από την ερχόμενη εβδομάδα η λειτουργία έξι γραμμών λεωφορείου. Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε συνενώσεις, τροποποιήσεις και ενισχύσεις σε άλλες οκτώ γραμμές. Πρόκειται για τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν στο συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, καθώς θα ακολουθήσει σειρά άλλων, οι οποίες θα προκύψουν από το νέο Γενικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής, το οποίο εκπονείται ήδη με στόχο να είναι έτοιμο έως τον Φεβρουάριο του 2020.

Αναλυτικά:

 • Αναστολή λειτουργίας λεωφορειακής γραμμής Γ16 (Πλατεία Κουμουνδούρου – Ασπρόπυργος), η οποία θα συνδυαστεί με τροποποίηση της διαδρομής και πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής 866 (Ασπρόπυργος – Σταθμός Αγία Μαρίνα) στο δήμο Χαϊδαρίου.
 • Αναστολή λειτουργίας της γραμμής 713 (Άνω Λιόσια Πανόραμα – Σταθμός Προαστιακού Άνω Λιοσίων) και επέκταση της γραμμής Β12 (Μάρνη – Άνω Λιόσια) στο δήμο Φυλής. Η λεωφορειακή γραμμή θα μετονομαστεί σε Β12 (Μάρνη – Άνω Λιόσια Πανόραμα).
 • Αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 100 (Πλατεία Κουμουνδούρου – Κολωνάκι – Αγορά). Επρόκειτο για μια γραμμή του κέντρου, η οποία εξυπηρετούνταν με μικρά λεωφορεία και πλέον το επιβατικό της κοινό θα διοχετευτεί στις γραμμές του μετρό και σε άλλες γραμμές τρόλεϊ και λεωφορείων.
 • Αναστολή λειτουργίας της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 165 (Τερψιθέα – Αργυρούπολη – Σύνταγμα). Οι επιβάτες εκτιμάται ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις άλλες γραμμές αλλά και από τη δημοτική συγκοινωνία του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.
 • Αναστολή λειτουργίας κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 155 (Σταθμός Άγιος Δημήτριος – Ελληνικό).
 • Αναστολή λειτουργίας της γρήγορης λεωφορειακής γραμμής Χ80 (Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα express).

%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%ce%b1%cf%83%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd0

 • Ενοποίηση των γραμμών 409 (Παπάγος – Σταθμός Εθνικής Άμυνας – Σταθμός Κατεχάκη) και 413 (Παπάγος – Σταθμός Κατεχάκη – Σταθμός Εθνική Άμυνα) σε μία. Η συνενωμένη γραμμή θα είναι η 409 (Παπάγος – Σταθμός Εθνική Άμυνα).
 • Διαχωρισμός της γραμμής 054 (Περισσός – Ακαδημία – Μεταμόρφωση) σε δύο νέες: την 054 (Περισσός – Λαμπρινής – Πολυτεχνείο) και την 211 (Μεταμόρφωση – Ακαδημία).
 • Διαχωρισμός της λεωφορειακής γραμμής 732 (Άγιος Φανούριος – Ακαδημία – Ζωοδόχος Πηγή) σε δύο γραμμές, την 732 (Άγιος Φανούριος – Χαλκοκονδύλη) με μήκος 12,5 χιλιομέτρων και την 214 (Ζωοδόχος Πηγή – Ακαδημία) με μήκος 11,5 χιλιομέτρων.
 • Ενίσχυση δρομολογίων της γραμμής Β12 (Μάρνη – Άνω Λιόσια).
 • Τροποποίηση της διαδρομής της κυκλικής γραμμής 711 (Ζωφριά Αττική), η οποία θα μετονομαστεί σε 711 (Ζωφριά – Σταθμός Προαστιακού Άνω Λιοσίων) με συνολικό μήκος 8 χιλιομέτρων.
 • Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής Γ10 (Ανάκασα – Άγιοι Ανάργυροι – Πλατεία Βάθη), η οποία μετονομάζεται σε 720 (Ανάκασα – Άγιοι Ανάργυροι – Σταθμός Κάτω Πατήσια).
 • Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής Β2 (Ακαδημία – Άγιος Κοσμάς μέσω παραλιακής), η οποία μετατρέπεται σε κυκλική και μετονομάζεται σε Άγιος Κοσμάς – Σταθμός Συγγρού ΦΙΞ.

Σχετικά Άρθρα
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 17/09 ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 17/09 ο ΕΟΔΥ
%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%ac%cf%80%ce%b7-%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%cf%830
Σοφία, Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη: Η τραγική ιστορία της μάνας με τις τρεις κόρες που λίγοι γνωρίζουν
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Έχεις ακίνητο στις Κυκλάδες ή στο Ρέθυμνο; Δες τι πρέπει να γνωρίζεις
Έχεις ακίνητο στις Κυκλάδες ή στο Ρέθυμνο; Δες τι πρέπει να γνωρίζεις
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα 15/09
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα 15/09
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτός είναι ο λόγος που οι ένορκοι στη δίκη είναι όλοι άνδρες
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτός είναι ο λόγος που οι ένορκοι στη δίκη είναι όλοι άνδρες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του