Έπεσε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο – Τραυματίστηκε γιατρός του νοσοκομείου

έπεσε-ασανσέρ-στο-ιπποκράτειο-τραυμ

Αυτό πάλι είναι απίστευτο. Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας, λόγω ατυχήματος σε ασανσέρ, στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ένας γιατρός.

Οι πληροφορίες διίστανται καθώς αρχικά έγινε γνωστό ότι το ασανσέρ έπεσε από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο, ενώ στη συνέχεια άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι έπεσε μόνο η οροφή.

Θύμα υπήρξε ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι: «Κόντεψα να ακρωτηριαστώ. Να αλλάξουν αμέσως οι ανελκυστήρες, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα» Εδώ πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και πριν λίγες μέρες, πάλι με τραυματία γιατρό!

«Κόντεψα να ακρωτηριαστώ», καταγγέλλει ο τραυματισμένος γιατρός που βρισκόταν μέσα, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στον «αέρα» του Σκάι. Όπως ο ίδιος περιγράφει στην εκπομπή «Μαζί Σου», την ώρα που είχε βγάλει το σώμα του από το ασανσέρ, φτάνοντας στον τέταρτο όροφο, το αριστερό του πόδι πιάστηκε στην καμπίνα του ασανσέρ. Μου ”παγίδευσε” το πόδι από το γόνατο και κάτω. Υπέστην κακώσεις στα μαλακά μόρια. Ό,τι έζησα ήταν θαύμα. Αν δεν προλάβαινα να βγω έξω θα με είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Να αλλάξουν αμέσως αυτοί οι ανελκυστήρες, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».

Το πόδι του γιατρού, ουσιαστικά, συγκρατούσε την καμπίνα του ανελκυστήρα για να μην πέσει στο κενό, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ και ο γιατρός χρειάστηκε να μείνει σε αυτή τη δύσκολη θέση για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, μέχρι να απεγκλωβιστεί από την πυροσβεστική.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 συνέβη ατύχημα στον φορειοφόρο ανελκυστήρα Νο 6 που εξυπηρετεί την μετακίνηση ασθενών στο Γ’ κτήριο του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός γιατρού του νοσοκομείου μας.

Ο γιατρός, μετά τον απεγκλωβισμό του και την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ν. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, που διαθέτει ορθοπαιδικό τμήμα, όπου υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του.

Ο ανελκυστήρας, ο οποίος αντικαταστάθηκε πλήρως το έτος 2005, υποστηρίζεται από συμβόλαιο συντήρησης με εξειδικευμένη εταιρεία ανελκυστήρων και έχει πιστοποιηθεί την 21/01/2019 από ανεξάρτητο φορέα (TUV Austria Hellas) και έχει προσκομισθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ανελκυστήρα.

Σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα αποδεικνύεται ότι αυτός συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019. Επιπλέον, σύμφωνα με την σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη.

Αμέσως μετά το ατύχημα η Διοίκηση διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα και ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις.

Παράλληλα απέστειλε αίτημα έκτακτου επιτόπιου ελέγχου προς το Μικτό Κλιμάκιο Όργανο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ήδη από σήμερα το πρωί (Δευτέρα 18 Μαρτίου) βρίσκεται στον χώρο και πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο προς διερεύνηση του συμβάντος, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μας δοθεί και το πόρισμα της επιτροπής.

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα.

Σχετικά Άρθρα
Κακοκαιρία Elias: Αυτές είναι οι 15 περιοχές που θα "χτυπήσει" τις επόμενες ώρες με ισχυρά φαινόμενα
Κακοκαιρία Elias: Αυτές είναι οι 15 περιοχές που θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες με ισχυρά φαινόμενα
Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία Elias με έντονα φαινόμενα
Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία Elias με έντονα φαινόμενα
Νέες ταυτότητες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 22 βασικές ερωταπαντήσεις
Νέες ταυτότητες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 22 βασικές ερωταπαντήσεις
Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων - Πόσο θα κοστίζουν
Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων – Πόσο θα κοστίζουν
%ce%b7-volton-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-87%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ae-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b70
Η Volton έδωσε το παρών στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Τραγωδία στη Λιβύη: 5 νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής και 5 σοβαρά τραυματισμένοι
Τραγωδία στη Λιβύη: 5 νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής και 5 σοβαρά τραυματισμένοι

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του