
Το ελληνικό #metoo στη Βουλή – Στήριξη σε Μενδώνη για τον «άτυχη χειρισμό»
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στο ελληνικό metoo που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις «αποτρόπαιες αυτές πράξεις», ενώ στηρίζει και παροτρύνει όποιον θέλει να σπάσει τη σιωπή».
Διαβάστε επίσης- Δημήτρης Λιγνάδης: Η σύλληψή του έκανε τον γύρο του κόσμου
– Ο Μπιμπίλας παραδίδει φάκελο «φωτιά»- Μόνος στο κελί ο Λιγνάδης- Ποιο βιβλίο έχει μαζί του
Η κα Πελώνη τόνισε ότι «το κράτος Δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να αποφασίσει, για να αποδοθεί Δικαιοσύνη για όσα έγιναν». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να «δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να περνά κόκκινες γραμμές» κι αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση» και «θα τις ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Μάλιστα ζήτησε συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη σε επίπεδο αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου, γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».
Σε άλλη ερώτηση εάν η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη της Λίνας Μενδώνη ότι εξαπατήθηκε, η κα Πελώνη είπε ότι “ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κα Μενδώνη. Είναι μια καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού”. Η κα Πελώνη είπε ακόμη ότι η υπουργός Πολιτισμού απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.
Google News