#eimasteoloimazi - Φάκελος σεξουαλική παρενόχληση

«Ολυμπιονίκης μού είχε επιτεθεί σεξουαλικά στα 16 μου» – Η Σοφία Μπεκατώρου ξεκαθαρίζει τι πραγματικά έχει συμβεί

Το πρωί της Πέμπτης κυκλοφόρησε η συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου στα “Νέα”, προκαλώντας αίσθηση με την αποκάλυψη πως η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας στα 16 της δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από πολύ γνωστό αθλητή, Ολυμπιονίκη. Η συνέντευξη – όπως ήταν αναμενόμενο – έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά η Σοφία Μπεκατώρου, μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και τι ισχύει πραγματικά με τη συγκεκριμένη δήλωση/καταγγελία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Με αφορμή τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 22/7/21 με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1)Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει και ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου ότι την παραχώρησα αποκλειστικά σε εκείνη δεν ευσταθεί. Η μόνη καταγγελία που έχει γίνει είναι αυτή που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν αποτελεί σημερινή καταγγελία, ούτε συνιστά το λόγο για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως εξ αρχής ξεκαθάρισα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Σχετικά με τις καταγγελίες περιστατικών κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου θέλω να τονίσω ότι έχουν κλείσει οριστικά.

2)Αυτό που έχει για μένα ύψιστη σημασία είναι το πώς συνολικά η κοινωνία, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς θα διαχειριστούμε φαινόμενα κάθε μορφής βίας στο παρόν και το μέλλον. Αυτό ακριβώς ήταν και το πλαίσιο στο οποίο έδωσα τη συγκεκριμένη συνέντευξη με την πεποίθηση, ότι αυτό θα αποτυπωνόταν τελικά και στο δημοσιευθέν υλικό, πράγμα που δεν έγινε και ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου.

3)Το σημείο που προβλήθηκε και μέσα από τους τίτλους αποτελούσε ένα μόνο μικρό κομμάτι της συζήτησης που διηγηματικά ανέφερα στη δημοσιογράφο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε το κεντρικό θέμα και το σκοπό της συνέντευξης.

4)Με βάση τα παραπάνω η ανάδειξη του θέματος της λεγόμενης καταγγελίας μου ως ουσία της συνέντευξης μέσα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου..» δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη.

Όσα δήλωσε η Ολυμπιονίκης στη συνέντευξή της

Η Σοφία Μπεκατώρου  ανέφερε στη συνέντευξή της στα Νέα πως η σεξουαλική παρενόχληση έγινε από πολύ γνωστό Ολυμπινίκη όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

«Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» αναφέρει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

Και προσθέτει: «Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η αντίδραση του πατέρα της

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Αυτές είναι οι 13 διάσημες Ελληνίδες που μίλησαν ανοιχτά για τη βία που υπέστησαν

Σοκ: Ο 30χρονος έσερνε τη Γαρυφαλλιά στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα

Χαμός με Λίτσα Πατέρα για τη δολοφονία της Καρολάιν: «Και στην Αλάσκα να βρισκόταν, την ίδια κατάληξη θα είχε»

infowoman team

Recent Posts

Τι έρχεται τον Απρίλιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…

1 ώρα ago

Γνωρίζετε τι είναι η “ακμή γυμναστηρίου;”

Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…

1 ώρα ago

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

11 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

16 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

17 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

17 ώρες ago