Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε η Θάλεια Ματίκα στο δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού;

Με την κατάθεση της ηθοποιού Θάλειας Ματίκα συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, την οποία κάλεσε το δικαστήριο ως μάρτυρα. Η ηθοποιός, η οποία συμμετείχε για δύο σεζόν στην παράσταση Μπακαλόγατος, κλήθηκε να απαντήσει για ένα περιστατικό σε βάπτιση που ήταν όλοι καλεσμένοι κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να την προσέγγισε η κοπέλα που έχει καταγγείλει τον Φιλιππίδη για βιασμό, κλαίγοντας με εξομολογητική διάθεση.

«Ήταν η κόρη μιας συναδέλφου και πολύ μικρότερη μου. Δεν έχω άποψη» επανέλαβε πολλές φορές η Θάλεια Ματίκα στις επίμονες ερωτήσεις και της έδρας και των συνηγόρων στη δίκη.

Πρόεδρος: Σας αναφέρει η πρώτη καταγγέλλουσα και η Ελπίδα Νίνου. Πότε γνωρίσατε πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Συνεργάστηκα στο Μπακαλόγατο με τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δύο πρώτες σεζόν. Την γνώρισα ως κόρη συνεργάτιδας μας, ηθοποιού στην οποία ήμουν στο ίδιο καμαρίνι μαζί και με την Αλίνα Κωτσοβούλου. Δε θυμάμαι χρονιά. Δεν έχω καλή μνήμη στις ημερομηνίες. Εγώ έφυγα μετά τη δεύτερη χρονιά.

Η μάρτυρας μετά από την παρέμβαση της υπεράσπισης και του κατηγορούμενου θυμήθηκε ότι ήταν για τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009 στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Δεν θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για την κόρη συναδέλφου μου

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη συναδέλφου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό το 2009 σε βάπτιση ταξιθέτριας; Ήταν ηπρώτη καταγγέλλουσα με τη μητέρα της και ο κατηγορούμενος με γιο του.. Θυμάστε αυτή βάπτιση;

Θάλεια Ματίκα: Δεν την θυμάμαι. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος. Ήμουν εκεί με τον σύζυγο μου.

Πρόεδρος: Θυμάστε κάποιο περιστατικό με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Όχι.

Πρόεδρος: Θυμάστε αν αναφέρατε στην κυρία Νίνου κάποιο περιστατικό με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Αυτό που γράφετε στο τύπο; Εγώ δεν έχω πει την φράση στη Νίνου ότι «αυτή τον αγαπά και εκείνος δε της δίνει σημασία».

Υποστήριξη Κατηγορίας: Δεν το είπατε ποτέ αυτό;

Θάλεια Ματίκα: Δεν θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για την κόρη συναδέλφου μου και θα μπορούσε να απολυθεί.

Πρόεδρος: Τι ρωτήσατε εσείς “γιατί κλαις” την πρώτη καταγγέλλουσα στις τουαλέτες; Της είπατε «φταίει ο Πέτρος» και εκείνη έκανε νεύμα;

Θάλεια Ματίκα: Αποκλείεται να ρώτησα αυτό διότι δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για περιστατικό το 2011 σε θεατρική παράσταση που είχαν πάει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στο οποίο η πρώτη καταγγέλλουσα φέρεται να πήγε και να τον αγκάλιασε.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ήσασταν σε μία παράσταση… θυμάστε να συναντηθήκατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Θάλεια Ματίκα: Όχι. Θυμάμαι είχαμε πει στον Πέτρο για την παράσταση, σε αυτό τον εναλλακτικό χώρο.

Εισαγγελέας: Ακούστηκε ότι η παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο ήταν ενοχλητική;

Θάλεια Ματίκα: Όχι δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Είναι ένα πρόσωπο που δεν έχω να πω κάτι. Σε αυτή τη θεατρική παράσταση ήταν ένας δεμένος θίασος δεν υπήρχαν ίντριγκες.

Οι λόγοι που διέκοψαν τις σχέσεις με τον Φιλιππίδη

Η ηθοποιός και κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη ρωτήθηκε και από τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας σχετικά με τη συνεργασία και τη σχέση της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την ίδια να επισημαίνει ότι η συνεργασία τους άρχισε με τον Μπακαλόγατο και ολοκληρώθηκε μετά από την σκηνοθεσία που έκανε ο κατηγορούμενος στο έργο «Ιδιωτικές Ζωές» που ανέβασαν μαζί με το σύζυγο της.

«Δε θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί» ανέφερε η Θάλεια Ματίκα για τους λόγους που διέκοψαν τη σχέση με τον ηθοποιό και κουμπάρο τους.

Επίσης, η Θάλεια Ματίκα ρωτήθηκε σχετικά με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και επιβεβαίωσε ότι της είχε πει να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

“Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Είμαστε πολύ καλές γνωστές. Εγώ ξεκίνησα στο θέατρο Τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππιδης για μια παράσταση και με ρώτησε πώς είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά»¨, είπε.

Όταν κλήθηκε να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη και τι αίσθηση τής είχε αφήσει, η Θάλεια Ματίκα είπε: “Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Θέλω να είμαι ακριβής. Είναι ένας άνθρωπος που θαύμασα για το ταλέντο του, το οποίο ήταν αστείρευτο. Κάποιες φορές ήταν σαν μικρό παιδί, γεμάτο χαρά και κάποιες φορές είχε ακραίες αντιδράσεις και οργής και θυμού και ζήλιας. Μέχρι να συμβούν αυτά που συνέβησαν δεν είχε περάσει από μυαλό μου ότι θα φτάναμε εδώ”.

Τέλος για το αν είχε ακούσει κάτι για βιασμό, η απάντησή της ήταν ένα… “Όχι”.

Με πληροφορίες από Newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Διακόπηκε η δίκη Φιλιππίδη: Ματίκα, Χαλκιάς, Κοτσοβούλου και Σχίζα στο δικαστήριο – Γιατί δεν πήγε η Μακρυπούλια

Έχει και η Μαρία Ιωαννίδου τα προβλήματά της: Ετοιμάζει μήνυση στη Google επειδή προσθέτει 15 χρόνια στην ηλικία της!

Ο Γιώργος Λιάγκας ανακοίνωσε τη νέα παρουσιάστρια στο Πρωινό και δεν το περίμενε κανείς

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b70
Γιατί εξαφανίζονται οι τουρίστες στην Ελλάδα;
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b30
Ανασχηματισμός κυβέρνησης: Οι υπουργοί και υφυπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης
Επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού στο Πολεμικό Μουσείο
Επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού στο Πολεμικό Μουσείο
Loyalty Awards 2024: Τρία Βραβεία για την ΙΚΕΑ και το πρόγραμμα ΙΚΕΑ Family
Loyalty Awards 2024: Τρία Βραβεία για την ΙΚΕΑ και το πρόγραμμα ΙΚΕΑ Family
Θρίλερ στα Κύθηρα: Γυναίκα επιχειρηματίας βρέθηκε απανθρακωμένη
Θρίλερ στα Κύθηρα: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη
Άνοιξε η... Κόλαση: Σε ποιο σημείο της Αθήνας η θερμική κάμερα «έγραψε» 96,2 βαθμούς Κελσίου
Άνοιξε η… Κόλαση: Σε ποιο σημείο της Αθήνας η θερμική κάμερα «έγραψε» 96,2 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του