Δίκη Φιλιππίδη – Σπύρος Μπιμπίλας: “Είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει, η Ελπίδα ήξερε – Είχα ακούσει και για έκτρωση”

δίκη-φιλιππίδη-σπύρος-μπιμπίλας-ε

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και σήμερα ήρθε η ώρα της κατάθεσης του Σπύρου Μπιμπίλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πολύ στενός φίλος του κατηγορούμενου, ήταν χείμαρρος στην κατάθεσή του.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο ηθοποιός “είχε την τάση να τσιλημπουρδίζει” πως η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου ήξερε και κάθε φορά προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν η κοπέλα, ενώ αναφέρθηκε στο τελευταίο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και σήμανε και το τέλος της φιλίας τους.

«Δεν έχω υπάρξει ποτέ ψευδομάρτυρας και έχω υπάρξει μάρτυρας σε πολλές διαδικασίες» είπε στην αρχή. Και συνέχισε: «Είναι άνθρωπος της ζωής μου ο Πέτρος Φιλιππίδης. Έχω πολλή αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν μπορώ να το κρύψω. Με απογοήτευσαν τα τελευταία γεγονότα ωστόσο. Έχω αγάπη και συμπόνια και γι αυτόν και για την κυρία Νίνου».

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στην πρώτη καταγγελία εις βάρος του Φιλιππίδη, εξηγώντας στο δικαστήριο ότι γνώρισε την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας την οποία σύστησε στον ηθοποιό.

«Του είπα να μην της την πέσει»

«Την πρώτη καταγγέλλουσα την ξέρω από παιδί. Δεθήκαμε με πολλή μεγάλη αγάπη με τη μητέρα της, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Την περίοδο που παίζαμε στο θέατρο Πόρτα, ή 2003 ή 2004 πάω στον Πέτρο, του λέω έχω μία καλή μου φίλη, θέλω να την δεις, πρόσεξε μην της την πέσεις. Το είπα αυτό καθώς ο Πέτρος είχε δυστυχώς τάση να τσιλιμπουρδίζει. Αφού την γνώρισε της είπε να έρθει ξανά θέατρο με σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή. Το ήξερα το κορίτσι, την κόρη της. Ήταν πολύ καλό παιδί» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι τον χειμώνα του 2010, είχαν κατά σύμπτωση βρεθεί στην παράσταση που πρωταγωνιστούσε εκείνος, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη και η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας.

«Το 2010-2011, χειμώνα 2010 ήρθε στο θέατρο η μητέρα της καταγγέλλουσας και η Ελπίδα κατά σύμπτωση. Η Ελπίδα μετά το τέλος της παράστασης μας λέει «θέλω να σας μιλήσω». Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο, ότι η Α. ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του…» περιέγραψε.

Στην ερώτηση του προέδρου για το αν του ανέφερε η κυρία Νίνου ότι η πρώτη καταγγέλλουσα έστελνε μηνύματα στο σύζυγο της απάντησε: «Ναι ναι. Είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσαν ο ένας το κινητό του άλλου. Και της είπα είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Αν συνέβαινε αυτό, γιατί ο Πέτρος δεν έπιασε την μάνα της να το πει; Η Ελπίδα εκείνο το βράδυ μου είπε «εσύ την σύστησες!». Αν συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε ο Πέτρος να πάρει τη μάνα της και να πει ότι “η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση”».

«Σε κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια»

Και συνέχισε: «Θυμάμαι έντονα τη λέξη διείσδυση που είπε η Ελπίδα. Είπε “δεν με ενδιαφέρει εάν έχει γίνει διείσδυση ή όχι”, εγώ της είπα “αφού ξέρεις τον Πέτρο πως ενοχοποιείς το παιδί;” Αν συνέβαινε κάτι και δεν το είπε στην μάνα της, φαντάζομαι ότι κάτι φοβόταν. Η Ελπίδα μου είχε πει και άλλες φορές για άλλες γυναίκες. Η Ελπίδα μας έπαιρνε κρυφά από τον Πέτρο, εμένα και κάποιους άλλους και μας έλεγε γεγονότα που την πλήγωσαν. Πολλές φορές της είπα να χωρίσει, δεν χώριζε. Αργότερα, πήρα τηλέφωνο τη μητέρα της καταγγέλλουσας και μου είπε ότι την ρώτησε και της είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε επίσης πως «σε κάθε παράσταση ο Πέτρος είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια, εν γνώσει Ελπίδας ή προσπαθούσε να μάθει. Έτσι ήταν ο Πέτρος, είχε σχέση με πολλές γυναίκες. Εάν στα κορίτσια που είναι στο θέατρο, κάποιος τους την πέφτει συνέχεια, μπορεί να θεωρεί εξαναγκαστική».

Για τις υποθέσεις βιασμού και απόπειρας είπε πως είχε ακούσει για μία πριν ξεσπάσουν οι καταγγελίες, και τις υπόλοιπες μετά, είπε: «Ναι είχα ακούσει για μία έκτρωση. Αυτό είναι κάτι τρομερό. Δεν είχα τη δύναμη να πάω να το πω στον Πέτρο, ότι άκουσα αυτό».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε στην κατάθεση του ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον καλούσε να μάθει εάν υπάρχουν άλλες καταγγελίες σε βάρος του και περιέγραψε την τελευταία τηλεφωνική της επικοινωνία που σήμανε και το τέλος της φιλίας τους.

«Στα τρία κορίτσια τα επώνυμα είχαν βγει. Είχαν έρθει κι άλλες που δεν γνώριζα. Με ρώτησε για συγκεκριμένες καταγγελίες και “μου είπε πάρ’ την να μην μιλήσει”. Ήταν μπροστά μάρτυρας. Με παίρνει μία φίλη μου, ηθοποιός η οποία είναι σήμερα στον Καναδά και μου λέει ότι είναι στους ψυχολόγους και μου διηγούνταν τον βιασμό της στο τηλέφωνο. Μου έλεγε Σπύρο “ξέρεις ποιος είναι αυτός που λες ο καλύτερος σου φίλος; αυτός που με βίασε”» είχε χαρακτηριστικά.

Πηγή Newsit

Διαβάστε επίσης

Κάνε ότι κοιμάσαι: Ενθουσιασμός για τη νέα σειρά της ΕΡΤ – “Αυτή την κρατική τηλεόραση θέλουμε”

Εριέττα Κούρκουλου: “Δυστυχώς η εμπειρία μας από την Αρμάτα ως ενήλικες, διέφερε αρκετά από αυτό που θυμόμασταν ως παιδιά”

Μπέττυ Μαγγίρα: Έκλεψαν το αυτοκίνητο της κάτω από το σπίτι της

Σχετικά Άρθρα
Φρίκη στην Κόρινθο: Απήγαγε τη σύζυγό του, προσπάθησε να την κάψει ζωντάνη και μετά τη βίασε!
Φρίκη στην Κόρινθο: Απήγαγε τη σύζυγό του, προσπάθησε να την κάψει ζωντάνη και μετά τη βίασε!
Έγκλημα στην Καβάλα: Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις - «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στα 40 χρόνια που δουλεύω»
Έγκλημα στην Καβάλα: Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις – «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στα 40 χρόνια που δουλεύω»
Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών: Εθελοντικός καθαρισμός από τους εργαζόμενους της Marks & Spencer Ελλάδος
Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών: Εθελοντικός καθαρισμός από τους εργαζόμενους της Marks & Spencer Ελλάδος
Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε ηλικία 99 ετών
Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε ηλικία 99 ετών
Μάρθα Καραγιάννη: Σκόρπισαν την τέφρα της στη θάλασσα, όπως ακριβώς επιθυμούσε!
Μάρθα Καραγιάννη: Σκόρπισαν την τέφρα της στη θάλασσα, όπως ακριβώς επιθυμούσε!
Δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τη συμμορία του Αλβανού σεσημασμένου στην Πολυτεχνειούπολη
Δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τη συμμορία του Αλβανού σεσημασμένου στην Πολυτεχνειούπολη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του