H δημοφιλής βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει σε άρθρο της τα 10 καλύτερα ελληνικά φαγητά. Εκείνα που όπως γράφει “αν δε δοκιμάσεις δεν μπορείς να φύγεις από την Ελλάδα”.
Όχι δεν έχει σουβλάκι η λίστα, αλλά όσα αναφέρει είναι πράγματι πολύ νόστιμα! Η Telegraph, συνεχίζοντας το αφιέρωμά της στις κουζίνες του κόσμου, γράφει για την ελληνική και ξεχωρίζει τα παρακάτω πιάτα.
Top 10 καλύτερων ελληνικών πιάτων σύμφωνα με την Telegraph:
- Ταραμοσαλάτα: Για την κρεμώδη υφή της, που δε συγκρίνεται με ό,τι κι αν πουλούν τα καταστήματα στο εξωτερικό. Για να δοκιμάσετε την καλύτερη προτείνει την ταβέρνα της Κικής στη Μύκονο.
- Κολοκυθοκεφτέδες: “δεν μπορείς να αντισταθείς”, γράφει συγκεκριμένα η εφημερίδα και προτείνει να τρώγονται ζεστοί! Πού; Στο Tamam στα Χανιά.
- Τοματοκεφτέδες: Γίνονται ακόμη πιο νόστιμοι όταν προσθέτεις τομάτες cherries στην ταβέρνα της Πηνελόπης στη Σαντορίνη!
- Φρέσκο ψάρι: Από την Κνωσσό ως την Κρήτη. Δοκιμάστε το στο Varoulko Seaside στον Πειραιά.
- Μουσακάς: Γνωστό σε όλο τον κόσμό για τον υπέροχο συνδυασμό γεύσεων. Στην ταβέρνα Κληματαριά στην Αθήνα και στον Κουκούμαβλο στη Σαντορίνη.
- Παστιτσάδα: Μια Κερκυραϊκή συνταγή με ενετικές ρίζες. Στο βραβευμένο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι ή στο Rex, στην Κέρκυρα!
- Αρνί κλέφτικό: Με τις πολλές παραλλαγές του δοκιμάστε το στην ταβέρνα Μετσοβίτικο Σαλόνι και στο Κουτούκι του Νικόλα στο Μέτσοβο.
- Σαλάτα: Η γνωστή “χωριάτικη” με τη φέτα και το λάδι της. Στην ταβέρνα της Λέλας στην Καρδαμύλη και στο Funky Gourmet στην Αθήνα.
- Μπουγάτσα: Η λιχουδιά από τη Θεσσαλονίκη. Στον Μπαντή στη Θεσσαλονίκη.
- Λουκουμάδες: Άλλο ένα λαχταριστό γλυκό που συνοδεύεται ακόμα και με σοκολάτα (σε πιο μοντέρνες εκδοχές). Στο Αιγαίον στην Πανεπιστημίου.
Τα καλύτερα κρυμμένα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με την Telegraph: 6 ελληνικά στη λίστα!
Ύμνοι της Telegraph για την Ηπειρο: «Μακράν καλύτερη από Σκωτία»
«Έπαθα εμμονή με τη Λέρο»: Δημοσιογράφος της Guardian εκθιάζει τα Μικρά Δωδεκάνησα και τη Λέρο!
Google News