Τι Νέα;

«Αρχισα να προσεύχομαι -Δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε»: Επιβάτης μιλά για την χθεσινοβαδινή εμπειρία πτήσης

Όταν ξεκίνησε χθες το βράδυ η πτήση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κανένας από τους επιβάτες δεν φανταζόταν ότι η κακοκαιρία που αναμενόταν από το πρωί θα τους έβρισκε μέσα στο αεροπλάνο.

Αυτό ακριβώς όμως συνέβη και η κατάσταση που επικράτησε είναι από αυτές που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή οι επιβάτες.

Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία επιβάτιδας που περιέγραψε το τι συνέβη και το φόβο των επιβατών, τονίζοντας τιε εξαιρετικές ικανότητες των πιλότων που εν τέλει κατάφεραν να τους προσγειώσουν με ασφάλεια.

«Δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε»

Η θεατρική παραγωγός, δασκάλα φωνητικής και επιβάτης της εν λόγω πτήσης, Μαρία Στεφάνου, μιλώντας στο GRTimes, σχολίασε την πρωτόγνωρη περιπέτειά της, ωστόσο δεν παρέλειψε να εξάρει τις ικανότητες και τους χειρισμούς του πιλότου, όπως και την ψυχραιμία του πληρώματος του αεροσκάφους, παρά τις δύσκολες συνθήκες προσγείωσης.

«Είχαμε ακούσει ότι οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη ήταν σήμερα (σ.σ. χθες) δύσκολες, ωστόσο δεν γνωρίζαμε πόσο άστατος ήταν ο καιρός την ώρα που φτάσαμε. Λίγο πριν από την προσγείωση, οι αναταράξεις του αεροσκάφους ήταν τέτοιες που δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε. Εγώ άρχισα να προσεύχομαι, ενώ κάποιοι από τους συνεπιβάτες μου είπαν ότι δεν έχουν συναντήσει κάτι ανάλογο ούτε σε υπερατλαντικό ταξίδι», σημείωσε ακόμη η κυρία Στεφάνου.

«H πρώτη προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος δεν στέφθηκε με επιτυχία, με αποτέλεσμα να το ξανανεβάσει αμέσως και να επιχειρήσει ξανά μετά από λίγα λεπτά. Ευτυχώς, τη δεύτερη φορά η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, όμως εγώ είχα χάσει ήδη το αίμα μου. Όταν πια σταματήσαμε, διαπίστωσα ότι πολλοί συνεπιβάτες είχαν κάνει εμετό, ενώ άλλοι ήταν εμφανώς ταραγμένοι από την εμπειρία», πρόσθεσε.

«Είχαμε την αίσθηση ότι δεν θα προσγειωθούμε»

«Όλα αυτά τα λέω για να σημειώσω περισσότερο τι μπορεί να σου συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις. Ειλικρινά, ωστόσο, αν δεν ήταν τόσο άψογος ο πιλότος και τόσο ψύχραιμο το πλήρωμα, τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν εντελώς διαφορετικά», κατέληξε η Μαρία Στεφάνου.

Νωρίτερα πάντως, σε ανάρτησή της στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί στο διαδίκτυο, η θεατρική παραγωγός και δασκάλα φωνητικής σημείωσε:

«Επιστρέψαμε μόλις Θεσσαλονίκη (σ.σ. το βράδυ). Έβγαλε απαγορευτικό μόλις προσγειωθήκαμε. Το αεροπλάνο μας έκανε δύο προσπάθειες να προσγειωθεί. Αυτό που ζήσαμε είναι από τα άγραφα. Δεν περιγράφω τι έγινε μέσα στο αεροπλάνο από τις αναταράξεις και τον φόβο. Είχαν την αίσθηση ότι δεν θα προσγειωθούμε, ότι θα πέσουμε.

Πήγα να ζητήσω βοήθεια, να πάρω θάρρος, αλλά όταν είδα ότι δίπλα μου υπήρχε τρόμος, πήρα δύναμη από εμένα και έδωσα δύναμη εκεί που το είχαν ανάγκη. Δεν μου το είχα ούτε για αστείο. Πολλοί από εμάς κοιταχτήκαμε με έκπληξη ότι ζούμε. Πρώτη φορά έκανα την προσευχή μου κι ένιωσα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να μείνω ψύχραιμη και να χρησιμοποιήσω τη δύναμη που έχω».

Διαβάστε επίσης

Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου; – Το συχνό λάθος που κάνουμε όλες

Κώστας Χαρδαβέλλας: Ποιος είναι ο μεγάλος του φόβος στην υπόθεση Πισπιρίγκου μήπως και βγει αληθινός;

‘’Χρόνος, ο Πανδαμάτωρ…’’: Το κείμενο της συγγραφέως Σταυρούλας Αποστολίδου για τον χρόνο θα σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλά!

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Χρήστος Καλλιάνος: «Ο μπαμπάς μου πέθανε αβοήθητος – Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας»

Ο Χρήστος Καλλιάνος, ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου, υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το…

5 ώρες ago

Moulin Rouge: Η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού καμπαρέ – Το «παλάτι του χορού και των γυναικών»

Στις 6 Οκτωβρίου 1889 στο Παρίσι άνοιξε το πιο διάσημο καμπαρέ του κόσμου. Την ίδια…

5 ώρες ago

Γεωργία Αγγέλου LIVE: Μια βραδιά μουσικής ποικιλομορφίας και πάθους!

Η Γεωργία Αγγέλου δίνει και πάλι  ραντεβού για μια μουσική γιορτή που θα μαγέψει το…

5 ώρες ago

Υπόθεση Γουάινστιν: Ανατροπή «βόμβα» – Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την καταδίκη του

Ανατροπή - βόμβα στην υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν, καθώς το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη…

5 ώρες ago

Ελλείψεις φαρμάκων, κρίσιμα φάρμακα και επαναφορά της παραγωγής τους σε ευρωπαϊκό έδαφος

Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα Την Τετάρτη 24 Απριλίου…

6 ώρες ago

Πάσχα στο River West! Stay West for Easter Fun!

Το εμπορικό κέντρο River West, έχει προγραμματίσει και για φέτος το Πάσχα ένα μοναδικό πλάνο…

6 ώρες ago