Τι Νέα;

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι δηλώσεις για πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού και για τις αμβλώσεις που θα συζητηθούν

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέλαβε τα καθήκοντά του και με αφορμή αυτό, έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στα «Νέα», όπου μίλησε για όλα. Μεταξύ αυτών και η υπόθεση του πατέρα Αντώνιου της Κιβωτού του Κόσμου, αποκαλύπτοντας πως πολύ πριν “σκάσει” η ιστορία, τον είχε προειδοποιήσει πως δεν κινείται σωστά, χωρίς όμως να ξέρει τα όσα συνέβαιναν.

«Το κάναμε. Τουλάχιστον 3-4 φορές τον κάλεσα. Και μία φορά και με τη γυναίκα του. Του είπα «δεν ακολουθείς καλό δρόμο. Δεν είναι σωστή η πορεία σου», του έλεγα «δεν πας καλά». Χωρίς να ξέρω βέβαια. Κι ακόμα έχω ερωτηματικά, αν όλα αληθεύουν. Αυτά όμως θα τα βρει η Δικαιοσύνη. Αλλά έχω μία άλλη απορία. Πώς το θυμηθήκανε τώρα όλοι; Βραβεύτηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, από τη Βουλή των Ελλήνων, από την Ακαδημία Αθηνών, βραβεύτηκε ως Ευρωπαίος Πολίτης. Ρώτησε κανένας από όλους αυτούς, τον προϊστάμενό του, τον Αρχιεπίσκοπο, «σκεφτόμαστε αυτό το πράγμα. Πώς το βλέπετε;» Τώρα όλοι ξεσηκώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είναι μέγα θέμα οι αμβλώσεις”

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε και για το θέμα των αμβλώσεων και ποια είναι η στάση της επίσημης Εκκλησίας. Και η απάντησή του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να πούμε αν ήταν η αδελφή μου, αν ήταν οικογένειά μου, πώς θα το αντιμετώπιζε αυτό; Είναι μέγα θέμα. Για παράδειγμα έρχεται μία γυναίκα στον εξομολόγο και του λέει «ο γιατρός διέγνωσε αυτά κι αυτά κι αυτά». Τι θα πω; Δεν μπορείς να κάνεις έκτρωση; Είναι μέγα θέμα. Αυτά τα προβλήματα δεν δέχονται γενικές απαντήσεις. Ούτε κάντε αυτό, κάντε εκείνο. Γι’ αυτό λέμε ότι μας χρειάζονται ικανοί ποιμένες. Γενικά πάντως λέμε ότι δεν πρέπει να γίνεται», απάντησε χαρακτηριστικά.

Ερώτηση, όμως, δέχτηκε και για την αποτέφρωση και ποια είναι εδώ η θέση της Εκκλησίας. «Κοιτάξτε, είναι ένα θέμα πρωτόγνωρο. Κατ’ αρχάς αντιδράμε αυτόματα γιατί δεν το έχουμε συζητήσει και δεν το έχουμε μελετήσει ακόμα. Αυτό είναι η μία πλευρά. Το άλλο είναι ότι μέσα στην Εκκλησία δεν κάνει καθένας ό,τι θέλει. Ο Οργανισμός αποφασίζει. Επομένως καθόλου απίθανο δεν είναι κάποια στιγμή η Εκκλησία να το δει και με έναν άλλο τρόπο. Έπειτα πρέπει να σεβόμαστε και την επιθυμία του καθενός. Αλλά το αφήνουμε σε ένα συλλογικό όργανο να πάρει μία απόφαση είτε Οικουμενική Σύνοδος είναι αυτή, είτε Ιερά Σύνοδος». Στο αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τη θέση της η Ιερά Σύνοδος; απαντά «Ναι, ως συλλογικό όργανο».

.Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε και για τα σενάρια εκλογών την Κυριακή των Βαΐων και αν η Εκκλησία είναι αντίθετη με αυτό.

«Μερικοί που έχουν στενό μυαλό θα πουν όχι. Εγώ ρωτάω: Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω; Ή να πάω στο χωριό μου και να κάνω και τα δύο; Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και μίλησα για διάφορα θέματα και βγήκε ότι συζητήσαμε. Καμία σχέση».

Διαβάστε επίσης

Μπρους Γουίλις: Η αφασία έδωσε τη θέση της στην άνοια – Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει δυο παιδάκια από αυτά που έμειναν ορφανά στην Τουρκία»

Προειδοποίηση από ΕΟΦ: Μην αγοράζετε συμπληρώματα διατροφής από ΑΥΤΗΝ την ιστοσελίδα

infowoman team

Recent Posts

Ρέμπελ Γουίλσον: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται βιασύνη»

Αποκαλυπτική ήταν για μία ακόμη φορά η Ρέμπελ Γουίλσον, αφού με αφορμή τα απομνημονεύματά της,…

9 λεπτά ago

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Αγριόπαπια» του Ίψεν στο Θέατρο Εκάτη (29,30,31/03)

Ένα δράμα μεγάλης  δύναμης και αρίφνητου πόνου. Κανένα άλλο έργο του Ίψεν δεν συγκεντρώνει τόσο…

17 λεπτά ago

Δωρεάν webinar «Φάκελοι Υγείας»: ‘Υπνος και Καρδιά

Γράφει η Ιφιγένεια Τσαντίλη Την Πέμπτη 28/3/2024 ανοίγει ο Φάκελος Υγείας στο webinar «Ύπνος &…

18 λεπτά ago

“Kinds of Kindness”: Το πρώτο teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Λίγες ημέρες μετά τα τέσσερα Οσκαρ που απέσπασε το «Poor Things» στη φετινή τελετή απονομής…

32 λεπτά ago

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη – Πότε υποχωρεί

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η αφρικανική σκόνη έχει…

42 λεπτά ago

Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: SOS λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες…

17 ώρες ago