Ανησυχητικά είναι τα όσα διαμηνύει ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης στα λύματα της Αττικής. Είπε ότι η αύξηση που εκτιμάται ότι θα έχουμε αυτή την εβδομάδα στο ιικό φορτίου που ανιχνεύεται στα λύματα της Αττικής θα είναι έως και 200%!
Διαβάστε επίσης:
– Πόσα νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα, 4/2, από τον ΕΟΔΥ
Mιλώντας στο Mega, o καθηγητής είπε πως «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε πολύ μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη εβδομάδα και μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορύφη της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».
«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο τόσο από ασυμπτωματικούς όσο και από συμπτωματικούς. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση γιατί αυτή η απότομη αύξηση τον Οκτώβριο είχε φέρει το κύμα του Νοεμβρίου».
«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αφού υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις και συγχρωτισμός» πρόσθεσε.
Google News