Αυτοί είναι οι κανόνες του click away – Ποια πρόστιμα θα επιβάλλονται στους παραβάτες

αυτοί-είναι-οι-κανόνες-του-click-away-ποια-πρό

Τους κανόνες διεξαγωγής του μέτρου του click away για το λιανεμπόριο ενόψει της εορταστικής περιόδου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, το άνοιγμα του λιανεμπορίου προϋποθέτει αυστηρή τήρηση των κανόνων.

Αναλύοντας τους κανόνες για το click away υπογράμμισε:

Ο πελάτης θα πρέπει να κάνει την παραγγελία του είτε μέσω του e-shop ή τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα και πληρωμή -αν δεν έχει e-shop- με POS έξω από το κατάστημα, όπου θα μεταφερθεί το ασύρματο μηχάνημα.

Η εκάστοτε επιχείρηση θα πρέπει να καταχωρεί την παραγγελία και να αποστέλει στον πελάτη είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ, χρονικό διάστημα παραλαβής

Εναλλακτικά θα πρέπει να φέρουν έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης και την απόδειξη προαγοράς από τον προμηθευτή.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το «click away» και πώς θα κάνουμε στο εξής τι αγορές μας

Η παραλαβή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από ένα άτομο και όχι από ομάδες ατόμων ή ολόκληρες οικογένειες. Διότι, όπως εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης, ο βασικός λόγος δεν είναι η τήρηση των μέτρων εντός των καταστημάτων, αλλά ο συνωστισμός έξω από αυτά. «Πρέπει να αποφευχθεί η μαγάλη κινητικότητα στους δρόμους και έξω από τα καταστήματα», σημείωσε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι ουρές έξω από τα καταστήματα θα νοείται μέχρι εννέα άτομα αυστηρά και με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρων. Για τη μετακίνηση στο κατάστημα θα αποστέλλεται στο 13033 η ένδειξη 2.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα μέτρα για τις γιορτές- Ποια καταστήματα ανοίγουν – Τι θα ισχύσει με κομμωτήρια και εκκλησίες

Όσον αφορά τους παραβάτες, ο κ.Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως όποια επιχείρηση θα διαπιστωθεί ότι έχει βάλει πελάτη μέσα στο κατάστημα, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους από 2000 ευρώ – 50.000 ευρώ αναλόγως τα τετραγωνικά, καθώς και αναστολή λειτουργίας από 15 – 90 ημέρες.

Στους πολίτες, για παρουσία εντός καταστήματος θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 – το ίδιο και για τη μη επίδειξη εντύπου προαγοράς ή SMS του προμηθευτή.

Σχετικά Άρθρα
Πόσα νέα κρούσματα και θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα
Πόσα νέα κρούσματα και θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα
Καλλιάνος: «Πυρήνας καταιγίδων από τον Σαρωνικό θα κατευθυνθεί στην Αττική»
Καλλιάνος: «Πυρήνας καταιγίδων από τον Σαρωνικό θα κατευθυνθεί στην Αττική»
Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Δείτε πού θα χτυπήσει
Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Δείτε πού θα χτυπήσει
Νεκρή από σύγκρουση οχημάτων 26χρονη έγκυος - Τραυματίες σύζυγος κα ι5χρονο παιδί
Νεκρή από σύγκρουση οχημάτων 26χρονη έγκυος – Τραυματίες σύζυγος και 5χρονο παιδί
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή – Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες και τηλεργασία - Αναλυτικά τα μέτρα για την κακοκαιρία
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή – Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες και τηλεργασία – Αναλυτικά τα μέτρα για την κακοκαιρία
Εντοπίστηκε σώος ο αγνοούμενος στο Πικέρμι
Εντοπίστηκε σώος ο αγνοούμενος στο Πικέρμι

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του