Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο. Αναφέρθηκε, όμως και στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού και δη στην εστίαση.
«Όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου, σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης.
Γι’ αυτό – όπως είπε – δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως δεν θα δεχθούν ως υπουργείο να βάλουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά με τα προηγούμενα lockdown. «Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατί βλάπτουν την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: Τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό.
Σχετικά με τις δηλώσεις ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων την ερχόμενη περίοδο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα Υγείας, οι ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.
Τέλος όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες, ξεκαθαρίζοντας ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.
Διαβάστε επίσης
Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει ξανά μέτρα
Η αυξητική τάση της μετάλλαξης Δέλτα και η πίεση στους ανεμβολίαστους “πόρτα-πόρτα”
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News