Αρχική > Τι Νέα; > Νέα τραγωδία με πρόσφυγες – Μεταξύ των νεκρών και τρία παιδιά

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες – Μεταξύ των νεκρών και τρία παιδιά

77c17a027fd64fa4aca04b4399dac719_18Τα πτώματα τουλάχιστον 21 προσφύγων ξεβράστηκαν σήμερα στο Αϊβαλί και το Ντίκιλι, ενώ μεταξύ τους βρίσκονται τουλάχιστον τρία παιδιά. Είχαν ξεκινήσει στις 5:00 τα ξημερώματα για τη Λέσβο, μέσα σε πλαστική λέμβο εν μέσω κακοκαιρίας. Η λέμβος ανατράπηκε σε μικρή απόσταση από την ακτή, όμως το ταξίδι αποδείχθηκε μοιραίο για τόσες ψυχές. Κάποιοι φορούσαν σωσίβια, που τελικά δεν ήταν αρκετά για να τους κρατήσουν στη ζωή.

Έντεκα από τα πτώματα βρέθηκαν σε παραλία στο Αϊβαλί, ενώ η τουρκική χωροφυλακή λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι δέκα ακόμη εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ντίκιλι.

Αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε ότι τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις έρευνες στη θάλασσα για τυχόν επιζώντες. Η τουρκική ακτοφυλακή κατόρθωσε να περισώσει οκτώ ανθρώπους, ενώ οι έρευνες για τους υπόλοιπους συνεχίζονται ακόμα και στην ακτογραμμή, καθώς πιστεύεται ότι η θάλασσα μπορεί να ξεβράσει ξανά πτώματα.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περί τους 700 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το 2015 στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.