Αρχική > Τι Νέα; > Νέα μέτρα από Χαρδαλιά: Τι ισχύει πλέον με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέα μέτρα από Χαρδαλιά: Τι ισχύει πλέον με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Περιορισμό μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα από την προσεχή Παρασκευή και από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διευκρίνισε μάλιστα πως θα επιτρέπονται μόνο για τις απολύτως αναγκαιες μετακινήσεις, όπως για λόγους εργασίας, υγείας και βόλτας των κατοικιδίων κοντά στην οικία κάθε πολίτη. Για τις παραπάνω μετακινήσεις θα εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033.

Διαβάστε επίσης: Πόσα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα 11 Νοεμβρίου

Πού εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα- «Φλέγονται» Αττική και Θεσσαλονίκη

Για την ατομική άθληση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως «σε ό, τι αφορά την ατομική άθληση, διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία.Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται».

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα: Τι ισχύει στο εξής με τα καταστήματα take away και delivery

Τηλεργασία

Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν.

Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο”.