Αρχική > Featured > Ναι, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό ακόμα και μέσα στο σπίτι – Οι ειδικοί εξηγούν γιατί
%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b10

Ναι, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό ακόμα και μέσα στο σπίτι – Οι ειδικοί εξηγούν γιατί

Για πολλούς ανθρώπους, το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται αυτή τη στιγμή είναι εάν πρέπει να βάζουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους ή όχι. Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να παραλείψετε αυτό το ουσιαστικό βήμα φροντίδας του δέρματος, ακόμα κι αν ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας σε εσωτερικούς χώρους.

«Η καθημερινή χρήση αντηλιακών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και της πρόωρης γήρανσης του δέρματος», δήλωσε η Dr. Anjali Mahto, δερματολόγος με έδρα το Λονδίνο.

Μερικοί από τους κορυφαίους δερματολόγους και ειδικούς στην περιποίηση του δέρματος επισημαίνουν παρακάτω γιατί είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά επειδή βρίσκεστε στο σπίτι για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας, δε σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπετε την αντηλιακή προστασία. «Ενώ οι ακτίνες UVB δεν διαπερνούν τα παράθυρα, οι UVA το κάνουν», δήλωσε η δερματολόγος Dr. Anne Wetter. «Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε το αντηλιακό σας εάν κάθεστε δίπλα σε ένα παράθυρο και απολαμβάνετε την ηλιοφάνεια, επειδή εξακολουθείτε να κινδυνεύετε από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ενώ δε μπορείτε να πάθετε έγκαυμα όταν κάθεστε δίπλα σε ένα παράθυρο, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση», πρόσθεσε η Dr. Susan Mayou.

Πρέπει να ανησυχώ για την ακτινοβολία του υπολογιστή;

Η προστασία από τις ακτίνες του ήλιου μέσω των παραθύρων είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη: το μπλε φως από το κινητό σας τηλέφωνο και τις οθόνες υπολογιστών. Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επιστημονικές μελέτες αντλούν μικτά συμπεράσματα σχετικά με τις επιπτώσεις που προκαλεί το μπλε φως.

Σύμφωνα με την Dr. Wetter, το μπλε φως έχει πολύ μικρό μήκος κύματος με υψηλή ενέργεια, που μπορεί να είναι λιγότερο από το ιδανικό για το δέρμα. Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι το μπλε φως μπορεί να επηρεάσει τα άτομα με προβλήματα υπερ-χρωματισμού. «Το μπλε φως μπορεί να συσχετιστεί με αυξημένο υπερ-χρωματισμό/μελανογένεση στο δέρμα», δήλωσε η Dr. Wetter. Για το λόγο αυτό συστήνει τη χρήση ενός αντηλιακού ευρέος φάσματος, το οποίο προστατεύει επίσης από τη μπλε ακτινοβολία.

Πόσο συχνά πρέπει να το ανανεώνω;

Δυστυχώς, δεν αρκεί μία φορά την ημέρα, ειδικά αν ο ήλιος «χτυπάει» το σπίτι σας. «Αν είστε στον ήλιο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, θα πρέπει να εφαρμόσετε ξανά το αντηλιακό σας κάθε δύο ώρες», δήλωσε ο Dr. Daniel Issacs. «Αυτό συμβαίνει επειδή το αντηλιακό σας μπορεί να αρχίσει να φθείρεται και να ελαχιστοποιεί τα επίπεδα προστασίας που παρέχει».

%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b10 %ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b12

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b14