Αρχική > Featured > Ν. Παπαθανάσης: “Στόχος στις 3 εβδομάδες να υπάρξει βελτίωση και να ανοίξει η χώρα” – Τι θα ξεκινήσει πρώτα

Ν. Παπαθανάσης: “Στόχος στις 3 εβδομάδες να υπάρξει βελτίωση και να ανοίξει η χώρα” – Τι θα ξεκινήσει πρώτα

Μικρά ψήγματα αισιοδοξίας άρχισαν να διαφαίνονται ήδη από χθες στα λύματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, και αν όλοι επιδείξουν την προσοχή που χρειάζεται, σύντομα θα μιλάμε για θετική εξέλιξη.

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, λίγο νωρίτερα σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης στην ΕΡΤ1. Δεδομένου ότι θα τηρηθούν, λοιπόν τα μέτρα, και θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων, αλλά και των θανάτων, δεν θα υπάρχει λόγος να μην τηρηθούν και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, αυτές που αφορούν την άρση επιβολής lockdown και την αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας σε αρκετούς κλάδους.

“Πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά τον Δεκέμβριο, δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης, αφού αναμένουμε τον Δεκέμβρη να κλείσει το κεφάλαιο καραντίνα. Θα ανοίγουμε σταδιακά και με μέτρα. Σαφώς εκείνα που ίσχυαν, ενδεχομένως και άλλα που θα ληφθούν. Στόχος μας είναι αν ανοίξει πρώτα το λιανικό εμπόριο, άμεσα, και αμέσως μετά η εστίαση. Θα βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών, πρέπει να στηριχθούν οι έμποροι και οι θέσεις εργασίας” κατέληξε ο υπουργός.