pesto1




Τα μύδια είναι αγαπημένος θαλασσινός μεζές! Πρέπει να προσέχουμε πολύ όταν τα καταναλώνουμε, αλλά ξέρουμε τι μας προσφέρουν; Τα μύδια είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, όπως το ιώδιο και το σελήνιο, τα οποία συμβάλλουν πολύ θετικά στην λειτουργία του μεταβολισμού μας!

Αφού, λοιπόν, μάθαμε τα βασικά, ας τα καταναλώσουμε!

Υλικά:

70γρ. σάλτσα πέστο

500γρ. μύδια, πολύ καλά καθαρισμένα

160γρ. αρακάς

200γρ. κολοκυθάκια

200γρ. τομάτες cherry

2 μεγάλες φέτες ψωμί (υπολογίστε 5ογρ, περίπου, την καθεμία)

50ml λευκό κρασί

2 φύλλα φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά καψαλίζετε το ψωμί και από τις δυο πλευρές! Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες το κολοκυθάκι και τις τομάτες στα τέσσερα. Βγάλτε το ψωμί από το τηγάνι και απλώστε λίγη πέστο σε κάθε φέτα.

Ανεβάστε την φωτιά στην μεγάλη σκάλα και ρίξτε στο τηγάνι τα μύδια, την υπόλοιπη πέστο, τον αρακά, τα κολοκυθάκια και τις τομάτες. Προσθέστε το κρασί και κλείστε το τηγάνι. Αφήστε να βράσουν για 3-4 λεπτά, χωρίς να ξεχνάτε να κουνάτε ελαφρά το τηγάνι. Όταν τα μύδια έχουν μακαλώσει και είναι ζουμερά είναι έτοιμα. Χωρίστε τα λαχανικά, την πέστο και τα μύδια και ρίξτε στον ζωμό που απομένει τα φύλλα βασιλικού συνοδεύστε με τις φέτες ψωμιού!

Μύδια μαριναρισμένα με λευκό κρασί. Plus: Πώς επιλέγω τα μύδια τα σωστά;

Νόστιμο ριζότο με μύδια. Plus: Tι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω όστρακα;

από sstrempa