Αρχική > Featured > Muffins με αχλάδια και κομμάτια σοκολάτας

Muffins με αχλάδια και κομμάτια σοκολάτας

Ελάτε να φτιάξουμε τα ωραιότερα muffins που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Αχλάδι και σοκολάτα συνδυάζονται μοναδικά και το αποτέλεσμα είναι εκπλητικό!

Υλικά

2 μεσαία αχλάδια

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και αφημένο να κρυώσει για λίγο και έξτρα για το άλειμμα

125 γρ. ζάχαρη

240 ml γάλα

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1-1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

75 γρ. βρώμη

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

¾ κ.γ. σόδα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο

½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

¾ κ.γ. χοντρό αλάτι

120 γρ. ψημένα φουντούκια, χοντροκομμένα

85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με 12 θήκες για muffins ή τις καλύπτουμε με λαδόκολλα. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια. Τρίβουμε τα αχλάδια στον τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Θα πρέπει να έχουμε περίπου 1 κούπα τριμμένα αχλάδια. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξινόγαλο, τα αυγά και τη βανίλια να αναμειχθούν.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια, τη βρώμη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, το αλάτι, όλα εκτός από τη ½ κούπα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας αν θέλουμε. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε στο πρώτο μας μείγμα με το βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν. Μην το παρακάνουμε. Γεμίζουμε τις θήκες από τα muffins και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια. Τοποθετούμε τα muffins στο φούρνο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και αν τρυπήσουμε τα muffins με μια οδοντογλυφίδα να μην υπάρχει ζύμη πάνω της όταν θα τη βγάλουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μεταφέρουμε σε μια σχάρα. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σε τάπερ για 3-4 μέρες.