Αρχική > Featured > Μπουρεκάκια γεμιστά με τυρί και κιμά

Μπουρεκάκια γεμιστά με τυρί και κιμά

Θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και νόστιμο; Μία από τις ασφαλείς επιλογές είναι τα μπουρεκάκια που σας δίνουν την ευκαιρία να τα γεμίσετε με υλικά της αρεσκείας σας και να πειραματιστείτε με τη γεύση τους. Εμείς επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τον κιμά που μας περίσσεψε και ενισχύουμε τη γεύση του με την προσθήκη τυριών.

Υλικά

Για τη ζύμη

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 ξερό κρεμμύδι

3 κ.σ. γάλα

2 αυγά χτυπημένα

100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα

150 γρ. τρυμμένη γραβιέρα

4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνετε τη γέμιση. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κατόπιν ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, στη συνέχεια με μια κουτάλα ανακατεύετε μέσα σε μπολ το γάλα μαζί με τα 2 αυγά χτυπημένα, τα προσθέτετε στο μείγμα των κρεμμυδιών και τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε κατόπιν στο νέο μείγμα τα τυριά και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.

Κόβετε στη μέση κατά μήκος κάθε παραδοσιακό φύλλο κρούστας και κάθε μισό σε 3 κομμάτια. Αλείφετε τα 3 κομμάτια φύλλου με ελαιόλαδο και τα κολλάτε μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνετε κατά μήκος από μία κουταλιά γέμισης στα 12 φύλλα κρούστας. Έπειτα γυρίζετε το φύλλο κρούστας που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω απ’ τη γέμιση και τυλίγετε κατόπιν το ρολό.

Στη συνέχεια αλείφετε την άρκη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε 12 ρολάκια. Όταν τελειώσετε το τύλιγμα με όλα τα ρολά, τα τοποθετείτε με τη σειρά σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.