Αρχική > Featured > Μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι άπιστος με βάση αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου του

Μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι άπιστος με βάση αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου του

Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές αν υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι πιστός. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αγνοήσετε τα σημάδια ή να τα αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο. Ή θα μπορούσατε να τσεκάρετε τα μηνύματα στο κινητό του, αλλά κινδυνεύετε να οδηγηθείτε στην τρέλα με αυτόν τον τρόπο!

Ίσως τα σημάδια της απιστίας ήταν εκεί όλο αυτό τον καιρό – ζωγραφισμένα κυριολεκτικά στο πρόσωπό του – και δεν μιλάμε για σημάδια από κραγιόν! Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι, αν ξέρετε τι να προσέξετε, θα δείτε ότι οι… άτακτοι σύντροφοι δίνουν στην πραγματικότητα μόνοι τους τις απαντήσεις που ψάχνετε.

Το χαρακτηριστικό που μαρτυρά την απιστία

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Royal Society Open Science, οι γυναίκες θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να προβλέψουν πότε ένας άνδρας είναι άπιστος σε έναν αξιοπρεπή βαθμό ακρίβειας, απλά και μόνο κοιτάζοντας μια φωτογραφία. Οι άνδρες που απατούν τις συντρόφους τους έχουν μερικά τυπικά αρσενικά χαρακτηριστικά. Αυτά περιλαμβάνουν το τετράγωνο πιγούνι και τα φρύδια που προεξέχουν.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού ζήτησαν από 1500 άτομα να κοιτάξουν φωτογραφίες από 200 άνδρες και γυναίκες που είχαν ερωτηθεί για την αφοσίωση τους. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν σε θέση να κρίνουν την πίστη των ανδρών με ένα επίπεδο ακρίβειας που ήταν σημαντικά καλύτερο από την τύχη μόνη της. Τέλος, το 20% των ατόμων ήταν ακόμη σε θέση να ανιχνεύσει με σιγουριά τους αναξιόπιστους άνδρες.