Αρχική > Ο Θάνος Ασκητής απαντά > Μπορούν οι γυναίκες να είναι ριψοκίνδυνες σεξουαλικά;

Μπορούν οι γυναίκες να είναι ριψοκίνδυνες σεξουαλικά;

σεξουαλική_συμπεριφορά_γυναίκα

Έχουμε συνηθίσει το ανδρικό φύλο ως το πιο επιπόλαιο όταν ο λόγος γίνεται για ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές. Έρευνες όμως έρχονται να δείξουν ότι και οι γυναίκες, πλέον, αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στο σεξουαλικό παιχνίδι.

Όπως αναφέρει η κα. Μαρίνα Μόσχα, M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια, πλέον οι γυναίκες δεν φοβούνται να εκφράσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία. Αμελούν, όμως, έναν πολύ σοβαρό παράγοντα για την υγεία τους…

“Θα σκεφτόταν κανείς πως το να ενδώσει κάποιος σε μη ασφαλείς σεξουαλικές συμπεριφορές, είναι μια κυρίως αντρική υπόθεση.

Υπάρχει η πεποίθηση πως οι γυναίκες είναι πιο αυστηρές σε θέματα προστασίας, προσέχουν περισσότερο την υγιεινή τους και διεκδικούν πιο μόνιμες και ασφαλείς σεξουαλικές σχέσεις.

Τα παραπάνω μπορεί να αποτελούν απλώς μια επιρροή από τα κοινωνικά στερεότυπα, που εδώ και αιώνες θέλουν τη γυναίκα να είναι πιο συνεσταλμένη σεξουαλικά και πιο ‘μαζεμένη’ όσον αφορά τη σεξουαλική της έκφραση. Επιπλέον, ακόμα και οι μελέτες που έγιναν για τη συσχέτιση των παραγόντων του μοντέλου, βασίστηκαν μόνο σε μετρήσεις στον ανδρικό πληθυσμό.

Αργότερα, το μοντέλο προσαρμόστηκε και στα γυναικεία δεδομένα. Τα ερευνητικά ευρήματα όμως, δείχνουν μια διαφορετική άποψη από αυτή που μπορεί να έχει παγιωθεί στο μυαλό όλων μας.

Οι γυναίκες, εμπλέκονται σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές πιο συχνά από αυτό που ίσως να πιστεύουν οι περισσότεροι.

Μια σειρά από μελέτες κατέληξαν στα εξής: Οι γυναίκες που νιώθουν μεγάλη σεξουαλική διέγερση, αλλά αντίθετα έχουν λιγότερες αναστολές, ενδίδουν σε τέτοιες συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές αυτές συνήθως συμπεριλαμβάνουν σεξ με έναν μεγάλο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, ασυνεπή χρήση προφυλακτικού και σεξ υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ. Ακόμα, η έντονη σεξουαλική διέγερση σε συνδυασμό με το ότι μια γυναίκα μπορεί να βρίσκεται μέσα σε μια σχέση η οποία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την ίδια, σχετίζεται ακόμα περισσότερο με παρόμοια σεξουαλική εκδήλωση.

Επιπλέον, εξετάστηκε η σχέση μεταξύ της άσχημης συναισθηματικής κατάστασης και της έκφρασης σεξουαλικού ενδιαφέροντος και βρέθηκε πως μερικές γυναίκες έχουν ένα ασυνήθιστο μοτίβο διέγερσης, δηλαδή εκδηλώνουν ακόμα πιο έντονο σεξουαλικό ενδιαφέρον όταν νιώθουν στεναχωρημένες ή αγχωμένες. Αυτές οι γυναίκες ανέφεραν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ και μάλιστα μεγαλύτερη συχνότητα αναζήτησης σεξουαλικών συντρόφων σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά.

Τέλος, η πιο πρόσφατη σχετική μελέτη, έδειξε πως οι γυναίκες που διεγείρονται πιο εύκολα από ασυνήθιστα πλαίσια και καταστάσεις, σε συνδυασμό με το ότι δίνουν λιγότερη σημασία σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της σχέσης, όπως είναι η εμπιστοσύνη και η δέσμευση, έχουν πολύ περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, σεξ της μιας βραδιάς και χωρίς προφυλάξεις.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις γυναίκες να αποκτούν μεγαλύτερη σεξουαλική ελευθερία με το πέρασμα των χρόνων,

θλιβερό όμως να μην μεριμνούν για τη σεξουαλική και γενικότερη υγεία τους.

Είναι σημαντικό οι γυναίκες να μην νιώθουν πια πως πρέπει να καταπνίγουν τη σεξουαλική τους επιθυμία, όμως πάντα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, πως η προστασία και η υγιεινή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν τη σεξουαλική τους ζωή με ασφάλεια”.

Εργασία στο σεξ στην Ελλάδα: Οι περισσότερες Ελληνίδες εκδίδονται ακόμη και για 5€!

Γιατί 1 στις 10 γυναίκες βιώνει το σεξ σαν κάτι επώδυνο;

Η Ανέκε Λούκας διηγείται τη σοκαριστική ιστορία της ως σκλάβα του σεξ από 6 χρονών σε Βέλγους αξιωματούχους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ