Για σήμερα σας προτείνουμε μια δροσερή και ανάλαφρη μους από κεράσια που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγη ώρα. Ένα γλυκάκι καλοκαιρινό που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα όσοι λατρεύουν τα κεράσια.

 

Υλικά:

450 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι


2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

250 γρ. μπισκότα

2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και το βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια πιέζοντας και στρώνοντας με ένα κουτάλι και ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα κεράσια  στο μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να λιώσουν εντελώς – απλώς να είναι ψιλοκομμένα.

Χτυπάμε την κρέμα, τόσο ώστε να στέκεται. Περνάμε τα κεράσια από ένα σουρωτήρι για να βγάλουν λίγο από το ζωμό τους.

Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τούλι και να τα στύψουμε. Ανακατεύουμε τα κεράσια με την κρέμα, μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια και τα στολίζουμε με ένα κεράσι.

Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους αμέσως. Αν όμως την προτιμάτε δροσερή ή κρύα, να ξέρετε ότι μετά από λίγη ώρα στο ψυγείο σκουραίνει το χρώμα της.

 

από doudoumi