Αρχική > Συνταγές > Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ από αρακά και χωριάτικο ψωμί

Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ από αρακά και χωριάτικο ψωμί

Το κόκκινο κρέας μπορεί να μην είναι υγιεινό αν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, προσφέρει, όμως, πολλά καλά στον οργανισμό όταν καταναλώνεται με μέτρο και όταν προέρχεται από αξιόπιστες πηγές.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είδη κόκκινου κρέατος βρίσκονται το χοιρινό, το μοσχαρίσιο και το αρνίσιο κρέας. Ποιο από αυτά τα τρία είναι το πιο άπαχο και πιο το πιο θρεπτικό; Όσο παράξενο και αν ακούγεται το πιο άπαχο κρέας είναι το χοιρινό και όχι το αρνίσιο. Αντίθετα, το κρέας που προέρχεται από το αρνί είναι το πιο παχύ, ενώ το μοσχαρίσιο είναι εκείνο με τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία!

Σήμερα δοκιμάζουμε φιλέτο από μοσχαράκι με αρακά και ψημένο ψωμί με λάδι! Καλή όρεξη…

Υλικά:

3 κουταλιές βούτυρο

450 γρ. αρακάς

1 κουταλιά μέντα

1 κουταλιά χυμός lime

680 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο

1 κουταλάκι κύμινο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

4 φέτες ψωμί χωριάτικό

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το γκριλ σε  μέτρια φωτιά. Λιώστε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα  μικρό τηγάνι και τσιγαρίστε τον αρακά για περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και λιώστε τον αρακά. Προσθέστε το κύμινο και το χυμό lime και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο μεταξύ αλατοπιπερώστε και ρίξτε λίγο κύμινο στο φιλέτο. Βάλτε το στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και αφήστε να ξεκουραστεί για άλλα 5 λεπτά πριν το κόψετε. Αλείψτε τπ ψωμί με λάδι και από τις δυο πλευρές και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τον πουρέ από τα ρεβύθια γαρνιρισμένο με την τριμμένη παρμεζάνα και δίπλα το μοσχαρίσιο φιλέτο. Συνοδέψτε με το ψωμί!