Ένας πρώην κάποτε μου έστειλε μήνυμα για ένα πουλόβερ που είχα ξεχάσει στο σπίτι του. Μπορούσα ακριβώς να θυμηθώ πού το είχα αφήσει: κρεμασμένο πίσω από την πόρτα του μπάνιου. Πριν από αυτό το μήνυμα δεν είχα σκεφτεί πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσω πράγματα στο σπίτι κάποιου. Για κάποιο λόγο, το μήνυμά του δεν ήταν απλά μια υπενθύμιση για το πουλόβερ. Τα λόγια του με έκαναν να νιώσω ότι δεν είχαμε τόση οικειότητα μεταξύ μας ώστε να αφήνω πράγματα στο σπίτι του. Η σχέση μας έληξε μετά από αυτό και έμεινα να αναρωτιέμαι αν αυτό το πουλόβερ είχε κάνει τη διαφορά…

Όταν αρχίζετε να βγαίνετε ραντεβού με κάποιον, ίσως να μην μετράτε τις ημέρες μέχρι να αισθανθείτε άνετα να αφήσετε μια οδοντόβουρτσα στο ντουλάπι του μπάνιου του. Και όμως, υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για το πότε καταλαβαίνεις ότι ήρθε η στιγμή να αφήσεις τα πράγματά σου στο σπίτι του.

Είναι διαφορετικό για τον καθένα. Για μερικούς, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη δέσμευσης ή οικειότητας, ενώ για άλλους μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα. Έτσι, ζητήσαμε από τέσσερα άτομα να μας εξηγήσουν πώς κατάλαβαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσουν πράγματα στο σπίτι του συντρόφου τους.

Ξεκινάει σιγά-σιγά…


«Αν βγαίνω ραντεβού με κάποιον και κοιμόμαστε μαζί συχνά, θα έλεγα ότι μπορεί να φέρει την οδοντόβουρτσά του στο σπίτι μου όσο το δυνατόν πιο σύντομα, γιατί έβγαινα με άτομα που χρησιμοποιούσαν τη δική μου και αυτό με φρίκαρε! Για μερικούς η οδοντόβουρτσα είναι μια έξυπνη κίνηση, καθαρά για πρακτικούς λόγους», λέει η 29χρονη Αναστασία. Για άλλους, η οδοντόβουρτσα στο σπίτι ενός συντρόφου μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα. «Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο σύντροφός μου κι εγώ αγοράσαμε μαζί οδοντόβουρτσες. Φυσικά, πήραμε τις ίδιες σε διαφορετικά χρώματα για να μπορούμε να τις ξεχωρίζουμε. Ήταν μια θαυμάσια πράξη οικειότητας», λέει 27χρονη Ζωή.

Μερικές φορές είναι απαραίτητο

Μερικές φορές αυτή η πρακτική είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα, εάν κοιμάστε πολύ συχνά σπίτι του και πρέπει το επόμενο πρωί να πάτε κατευθείαν στη δουλειά σας, μπορεί να έχει νόημα να αφήσετε μερικά πράγματα στο σπίτι του. «Όταν ο σύζυγός μου κι εγώ αρχίσαμε να βγαίνουμε ραντεβού, άφησε μερικά πουκάμισα στο σπίτι μου περίπου στον ένα μήνα από τότε που άρχισε να κοιμάται σε μένα», λέει η 33χρονη Σοφία.

Όταν πρόκειται να αφήσετε πράγματα στο σπίτι του συντρόφου σας, μερικές φορές δεν είναι για να στείλετε ένα μήνυμα οικειότητας, αλλά για να έχετε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε. «Ήταν τόσο εύκολο, δεν το συζητήσαμε καθόλου, απλά συνέβη, ο χώρος μου έγινε και δικός του και αντίστροφα. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι μακριά από εκείνον ούτως ή άλλως, γι’ αυτό και συνέχισα να φέρνω πράγματα στο σπίτι του. Οπότε είχα την επιλογή να περάσω τη νύχτα μαζί του και να ετοιμαστώ το επόμενο πρωί σαν να είμαι στο σπίτι μου», συνεχίζει η Σοφία.

Μερικές φορές δεν σημαίνει τίποτα

Το να αφήνεις κάτι στο σπίτι του συντρόφου σου δεν χρειάζεται να έχει κάποιο νόημα αν δεν το θέλεις. Ο Χριστόφορος, 26 ετών, εξηγεί ότι προτιμά να βγαίνει με κοπέλες με τις οποίες αισθάνεται άνετα να αφήνει πράγματα στο σπίτι τους από την πρώτη κιόλας ημέρα, και αν δεν αισθάνεται άνετα να το κάνει, θα ήταν ένα προειδοποιητικό σημάδι για εκείνον. Επιπλέον, λέει ότι δεν θα το θεωρούσε ποτέ σημάδι ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στον γάμο, ακόμα κι αν η εκάστοτε κοπέλα το έβλεπε έτσι.

Ίσως σημαίνει ότι έχεις ξεχωριστή θέση στη ζωή του

Για μερικά ζευγάρια, είναι συναρπαστικό να μοιράζονται πράγματα καθώς ξεκινούν μια ζωή μαζί. «Είμαστε πέντε μήνες σε σχέση και έχω τα σαμπουάν μου στο σπίτι του, δύο οδοντόβουρτσες και μερικά από τα ρούχα μου», λέει η 22χρονη Στέλλα.

Στο τέλος της ημέρας, είναι όλα σχετικά με το πώς εσείς και ο σύντροφός σας θέλετε να διαπραγματευτείτε το συγκεκριμένο ζήτημα. Το καλύτερο είναι να έχετε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ σας και να εκφράσετε τις διαφορετικές απόψεις σας. Είτε καταλήξετε να αφήσετε πράγματα στο σπίτι του είτε όχι, είστε στην αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στη ζωή σας και αυτό είναι κάτι ξεχωριστό!

από Μαρία Ιωαννάτου