Το infowoman συναντά τον δημιουργό του οίκου μόδας Damiano Milano στο υπέροχο ατελιέ του στη Βάρη

το-infowoman-συναντά-τον-δημιουργό-του-οίκου-μ

Τον κ. Δαμιανό μάλλον δεν τον γνωρίζετε. Αν όμως σας πούμε Damiano-Milano, τότε σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον οίκο μόδας με τα πολυτελή, αέρινα, “πληθωρικά” υφάσματα με τα στολίδια. Στολίδια που συνθέτουν φαντασμαγορικές δημιουργίες, φτιάχνοντας τη διάθεση κάθε γυναίκας, κάνοντάς τη να νιώθει ξεχωριστή.

Συνάντησα τον κ. Δαμιανό στο ατελιέ του στη Βάρη, σε ένα χώρο με εκατοντάδες ρούχα, όλα ιδιαίτερα και εντυπωσιακά, για μια συζήτηση περί μόδας, υφασμάτων, τάσεων και προτιμήσεων. Με άλλα λόγια, για μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, από την οποία, ομολογουμένως, έμαθα πολλά.

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc0

Άνθρωπος σεμνός, που αγαπά το ρούχο, το ύφασμα πιο συγκεκριμένα, και του έχει αφιερώσει τη ζωή του, χωρίς υστεροβουλία, αφού όπως μου λέει, “Δεν με ενδιαφέρει να γίνω ο ίδιος αναγνωρίσιμος, αλλά τα ρούχα μου. Θέλω κάθε πελάτης μου, είτε γυναίκα είτε άντρας, φορώντας τα ρούχα μου να γνωρίζει ότι αυτό που φορά είναι ξεχωριστό, μοναδικό, διαφορετικό. Ότι από εμένα θα πάρει κάτι που είναι αποκλειστικό, φτιαγμένο με αγάπη και σε προσιτή τιμή, ένα ρούχο που προσεγγίζει την προσωπικότητά του και φυσικά την αναδεικνύει”. Βέβαια, κάτι που καταλαβαίνει κανείς συζητώντας με τον κ. Δαμιανό είναι ότι εδώ υπάρχει μια σχέση αγάπης ανάμεσα στον ίδιο και τις πελάτισσές του. Όλους εκείνους που τον ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια, περιβάλλοντάς τον με την απόλυτη εμπιστοσύνη τους.

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc2

– κ. Δαμιανέ, πόσα χρόνια κρατά αυτή η σχέση; 

Πάνω από 20 χρόνια. Τόσα είναι τα χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματιά με το ρούχο. Αρχικά, είχα ασχοληθεί με άλλο κλάδο, μέχρι που αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ με το χόμπι του και να το κάνω κύρια ασχολία μου. Ήμουν 24 χρόνων, είχα ήδη δύο παιδιά και έπρεπε να βιαστώ. Από 5 χρόνων αγαπούσα το ύφασμα, αλλά επειδή τότε ο χώρος της μόδας ήταν πολύ περιορισμένος για τους άνδρες, σπούδασα Οικονομικά και έπειτα ίδρυσα μια εταιρεία με είδη για το σπίτι. Το χόμπι μου, όμως, με κέρδισε και άφησα όλα τα υπόλοιπα.

 – Πώς ξεκινάτε λοιπόν;

Κάνω την αρχή στον χώρο δουλεύοντας με το δέρμα, γιατί ήταν πιο εύκολο ως υλικό και λίγο χρόνο μετά άρχισα να παίζω με τα πιο αμπιγέ υφάσματα που είναι και η αδυναμία μου. Με προσέλκυε πάντα το φαντεζί, οι πέτρες, το στόλισμα. Είναι συγκλονιστικό να αποτυπώνεις όλον αυτόν τον σχεδιασμό πάνω στο ύφασμα. Είναι ακριβώς ό,τι αποκαλούμε δημιουργία. Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ να με μαγεύει. Από το να σχεδιάζεις (στον υπολογιστή πλέον), να τυπώνεις, να κόβεις, να ράβεις και μετά το ύφασμα να γίνεται ρούχο – πραγματικά λατρεύω όλη αυτη τη διαδικασία.

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc4

– Ποιο κομμάτι της απολαμβάνετε περισσότερο;

Εγώ είμαι πίσω από κάθε στάδιο, απλά τώρα πια δεν θα κόψω, δεν θα ράψω, υπάρχει πολύς κόσμος και η παραγωγή είναι πραγματικά τεράστια, αλλά θα σχεδιάσω. Το ατελιέ μας είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και δε σας κρύβω πως πελάτες που έρχονται εδώ το συγκρίνουν με οίκους μόδας στην Ιταλία ή το Παρίσι.

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc6

– Και ποιο κομμάτι αγαπάτε περισσότερο;

Τον στολισμό. Αγαπώ τις πέτρες, μου αρέσει να στολίζω το ρούχο.

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc8

– Δέχεστε παραγγελίες; Ζητούν οι πελάτισσες που έρχονται εδώ τη συμβουλή σας;

Πάρα πολλές παραγγελίες. Από πιστές, αγαπημένες πελάτισσες. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τις πλησιάζουμε όμορφα, τις συμβουλεύουμε. Γνωρίζουν ότι εδώ θα βρουν για όποια περίσταση θελήσουν το ρούχο που ταιριάζει στην προσωπικοτητά τους.

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc10

Ο κ. Δαμιανός μάς τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι έχει ντύσει και ντύνει πολλά γνωστά ονόματα της showbiz, δεν υπάρχει καθόλου σνομπισμός σε ό,τι κάνει γιατί το αγαπά. “Είμαστε κοντά σε όλους ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης. Θέλουμε η γυναίκα ή ο άντρας που θα έρθει να ντυθεί σε εμάς να βγει έξω και να είναι καλοντυμένος. Όλοι αυτοί οι όμορφα ντυμένοι από εμάς άνθρωποι μάς έχουν φέρει πολύ κόσμο ως νέους πελάτες”. 

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc12

– Τι συμβουλεύετε όσους θα έρθουν σε εσάς να ντυθούν για ένα γάμο, το γραφείο ή την καθημερινή έξοδο;

Όταν θα έρθει μια γυναίκα εδώ να ντυθεί για ένα γάμο και μου λέει “Θα ήθελα κάτι απλό”, την κοιτώ και της λέω “Αν θέλετε κάτι απλό, μπορείτε να πάτε κι έτσι όπως είστε”… Θέλω με αυτό τον τρόπο να της περάσω την άποψη ότι στον γάμο ή την κοινωνική εκδήλωση δεν θα πάμε απλά ντυμένοι, αλλά θα τιμήσουμε αυτούς που μας κάλεσαν αφενός με την παρουσία μας και αφετέρου με την όμορφη παρουσία μας. Από κει και έπειτα κι αυτό το “καλό” ντύσιμο έχει διαβαθμίσεις ανάλογα με την προσωπικότητα της γυναίακς και το τι καριβώς μπορεί να υποστηρίξει.

– Στο γραφείο ή στην έξοδο το βράδυ με φίλους, πώς να ντυθούμε; 

Κι εκεί το ντύσιμο πρέπει να έχει διαφορετικότητα. Έχω βαρεθεί να βλέπω γυναίκες με φόρμα ή κολάν. Εδώ μέσα δεν θα δείτε κολάν, γιατί πιστεύω ότι πολύ λίγες γυναίκες κολακεύει. Από την άλλη, θέλω να δω μια γυναίκα στο γραφείο με το σακάκι της ή το μεταξωτό της πουκάμισο. Αυτό το ντύσιμο θα τη συνοδεύσει μέχρι το βράδυ. Το πολύ απλό ντύσιμο, με τη φόρμα, βάλτε το όταν θα πάτε για ψώνια ή στο σπίτι.

%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc14

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η αγάπη δεν κρύβεται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο οίκος Damiano Milano αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στην περίοδο της οικονομικής κρίσης διατηρώντας το υψηλό επίπεδο ραπτικής και υφασμάτων, δείγμα της εμπιστοσύνης του κόσμου. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα στη Βούλα, το υπέροχο ατελιέ Damiano Milano, με ρούχα που φτιάχνονται για κάθε μια από εμάς προσωπικά με στόχο να μας κάνουν να αισθανθούμε μοναδικές και ιδιαίτερες. Ρούχα με στυλ και θηλυκότητα, που απευθύνονται σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης.

Το ατελιέ

Στο ατελιέ του Damiano Milano στη Βάρη (Βάρης – Κορωπίου 188 & Τσίλλερ), σ’ ένα εξαιρετικά καλόγουστο χώρο θα βρείτε ατελείωτα μέτρα από ευφάνταστες δαντέλες, κομψά μπροκάρ, αέρινα σιφόν και οργάντζες από όλες τις μητροπόλεις της μόδας που ο Damiano έχει επιλέξει για τις δημιουργίες του.

Σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον 1.500 τ.μ. θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο εύρος σχεδίων και υφασμάτων για να δημιουργήσετε το νυφικό των ονείρων σας, αλλά και το γαμπριάτικο κουστούμι, ώστε να γίνει η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας μοναδική.

Ακόμα θα βρείτε τουαλέτες και κουστούμια για όλες τις κοινωνικές σας εκδηλώσεις, κομψά καθημερινά ρούχα και αξεσουάρ που θα ομορφύνουν το 24ωρο σας και θα σας αναδείξουν σε όλες σας τις δραστηριότητες, γιατί η προσεγμένη εμφάνιση αυξάνει την αυτοπεποίθηση, τονίζει την προσωπικότητα και είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.

Ελάτε στο ατελιέ στη Βάρη και σχεδιάστε μαζί με τον Damiano τα όνειρα σας… και θα διαπιστώσετε ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά και πάνω από όλα… δεν κοστίζουν!

Σχετικά Άρθρα
Η Ευγενία Σαμαρά εντυπωσίασε στιλιστικά για ακόμα μια φορά με τη φοβερή midi φούστα της
Η Ευγενία Σαμαρά εντυπωσίασε στιλιστικά για ακόμα μια φορά με τη φοβερή midi φούστα της
Αυτό είναι το χειμερινό ρούχο που φοράμε όλοι λάθος (και πώς να το φορέσετε σωστά)
Αυτό είναι το χειμερινό ρούχο που φοράμε όλοι λάθος (και πώς να το φορέσετε σωστά)
C.Manolo: Το fashion brand στην καρδιά της Κηφισιάς που αγαπάμε να λατρεύουμε - Οι λαμπερές παρουσίες στο event
C.Manolo: Το fashion brand στην καρδιά της Κηφισιάς που αγαπάμε να λατρεύουμε – Οι λαμπερές παρουσίες στο event
Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - Συμβουλές για καταναλωτές
Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά – Συμβουλές για καταναλωτές
Τα sneakers που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα
Τα sneakers που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα
The New Look: Η μίνι σειρά για την ιστορία της μόδας στο Παρίσι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που θα καθηλώσει
The New Look: Η μίνι σειρά για την ιστορία της μόδας στο Παρίσι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που θα καθηλώσει

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του