Ο style expert Μιχάλης Πάντος μιλάει στο Infowoman για το fashion project του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

ο-style-expert-μιχάλης-πάντος-μιλάει-στο-infowoman-για-το-fa

Ένα πρωτότυπο project που αφορά τη μόδα παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Και επειδή ό,τι έχει σχέση με τη μόδα προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον μας, δεν θα μπορούσαμε να μην το αναδείξουμε.

Για έναν ολόκληρο μήνα, το Cycladic Shop σε συνεργασία με τον style & fashion expert Μιχάλη Πάντο παρουσιάζουν το fashion project Cycladic Forms. Δεκατέσσερις Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και δημιουργούν ένα μοναδικό ρούχο ή αξεσουάρ που θα διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στο Cycladic Shop.

Το Infowoman.gr επικοινώνησε με τον πρώην διευθυντή μόδας της Vogue Hellas κ. Μιχάλη Πάντο, ο οποίος μάς μίλησε για την επιλογή των σχεδιαστών και τα στοιχεία από τα οποία άντλησαν έμπνευση για τις δημιουργίες τους.

«Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και γενικότερα από τον κυκλαδικό φορμαλισμό, το Αιγαίο, το φως των Κυκλάδων, την ιστορία του τόπου μας», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Πάντος. Όλα αυτά αποτυπώνονται μέσα από το πρίσμα της μόδας και γίνονται ρούχα, κοσμήματα, γυαλιά, παπούτσια, καπέλα και φουλάρια.

%ce%bf-style-expert-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-fa0
DANAI SAKELLARI

Πώς έγινε η επιλογή των σχεδιαστών;

«Η επιλογή των σχεδιαστών έγινε με βάση το σχεδιαστικό τους πλαίσιο. Επέλεξα σχεδιαστές που η δουλειά τους, η γεωμετρία τους, ο φορμαλισμός τους, είναι πιο κοντά στον αντίστοιχο φορμαλισμό και την αντίστοιχη γεωμετρία των κυκλαδικών ειδωλίων, και γενικότερα των εκθεμάτων του μουσείου, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο να είναι πάρα πολύ διαφορετικά τα αντικείμενα όσον αφορά τη φόρμα τους».

Ανάμεσα στους σχεδιαστές υπάρχουν και αρκετά νέα παιδιά. Ρωτήσαμε τον κ. Πάντο με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή για τη συμμετοχή τους στο project και αν θεωρεί ότι η νέα γενιά σχεδιαστών είναι μία πολλά υποσχόμενη γενιά.

«Αυτά τα παιδιά που συμμετέχουν στο project δεν είναι δείγμα γραφής της νέας γενιάς. Όπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στο χώρο της μόδας, η καλή ισορροπία είναι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη πείρα και πολλά χρόνια δουλειάς πίσω τους σε συνδυασμό με παιδιά που φέρνουν ένα καινούργιο πνεύμα, έναν καινούργιο αέρα, μια νέα διαθέση, μια άλλη ταχύτητα γενικότερα. Για μένα ο σωστός συνδυασμός είναι και τα δύο, γι’ αυτό συμπεριλάβαμε όλη τη γκάμα σχεδιαστών».

%ce%bf-style-expert-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-fa2
Μαντήλια PANTELIS VITALIOTIS-MAGNETO & Γυαλιά UGLY BELL

Όλα τα είδη πωλούνται σε πολύ προσιτές τιμές, πράγμα που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για το πωλητήριο ενός Μουσείου.

Η τιμή ήταν ανάμεσα στις παραμέτρους που λάβατε υπόψη;

«Η τιμή είναι ένα κομμάτι που πάντα το προσέχουμε. Σκοπός μας είναι οι αγοραστές να αποκτήσουν ιδιαίτερα, μοναδικά και χρηστικά αντικείμενα. Η τιμή έχει άμεση σχέση με τον αγοραστή. Μπορεί για έναν αγοραστή με πολλά χρήματα να είναι πιο προσιτή από έναν με λιγότερα χρήματα. Η τιμή ήταν ασφαλώς μέσα τις παραμέτρους μας.

Επιπλέον, τα υλικά είναι πάρα πολύ φίνα. Έχουμε δουλέψει με πάρα πολύ καλά δέρματα, πολύ καλό μετάξι από το Σουφλί, τρομερό βαμβάκι και πολύ ωραίες πρώτες ύλες, γεγονός που αυτόματα δεν μπορεί να ρίξει την τιμή πολύ χαμηλά. Επίσης, είναι λίγα τα αντικείμενα που και αυτό αυξάνει την τιμή, καθώς και ότι κάποια από αυτά είναι χειροποίητα. Εκτός από τα t-shirts όλα τα ρούχα είναι χειροποίητα, πράγμα που αυξάνει αυτόματα το κόστος».

%ce%bf-style-expert-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-fa4
DI GAIA

Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν είναι:

BLANC HATS | ANGELOS BRATIS | DEUX HOMMES | DI GAIA | DIGITARIA

YIORGOS ELEFTHERIADES | ERGON | MAGNETO | MARIA MASTORI

APOSTOLOS MITROPOULOS | RIEN | DANAI SAKELLARΙ

UGLY BELL | ZEUS & DIONE

Όλα τα είδη διατίθενται στο Cycladic Shop από 4 Μαϊου και για ένα μήνα, σε περιορισμένο αριθμό αντικειμένων.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

T: 210 7228321-3

www.cycladic.gr

Σχετικά Άρθρα
%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%bf-sweet-fashion-show-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b70
Το πιο sweet fashion show σήμερα στην Τεχνόπολη για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Βέργαδου
Αυτές είναι οι 6 τάσεις της μόδας που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη 2023
Αυτές είναι οι 6 τάσεις της μόδας που θα κυριαρχήσουν την άνοιξη 2023
Η νέα καλοκαιρινή συλλογή της Envie Shoes είναι πραγματικό... έργο τέχνης!
Η νέα καλοκαιρινή συλλογή της Envie Shoes είναι πραγματικό… έργο τέχνης!
Σάρον Στόουν: Δεν την πτόησε η οικονομική καταστροφή και εμφανίστηκε με συγκλονιστικό πράσινο φόρεμα
Σάρον Στόουν: Παρά την οικονομική καταστροφή εμφανίστηκε με συγκλονιστικό φόρεμα στο χρώμα του… χρήματος!
To bomber είναι το μοναδικό τζάκετ που χρειάζεσαι αυτή την άνοιξη για να είσαι μέσα στη μόδα
To bomber είναι το μοναδικό τζάκετ που χρειάζεσαι αυτή την άνοιξη για να είσαι μέσα στη μόδα
Low budget story: To νυφικό στυλ που επέλεξε η Ana από τη Βαλένθια έκλεψε την παράσταση
Low budget story: To νυφικό στυλ που επέλεξε η Ana από τη Βαλένθια έκλεψε την παράσταση

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του