Η μόδα συναντά την παράδοση στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Eξι Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της μόδας και της παράδοσης. Συνεργάζονται, ερευνούν και εκπαιδεύουν νέους σχεδιαστές να αντλούν και να εμπνέονται από τους πολιτισμούς και τις ενδυματολογικές συνήθειες των χωρών και των λαών τους.

Το Fashioration project που επικεντρώνεται στην μόδα, το ένδυμα, το θεατρικό και καθημερινό κοστούμι, έκανε οργανισμούς από διαφορετικές Βαλκανικές χώρες να συνεργαστούν, να ερευνήσουν βαθιά τις παραδόσεις τους, να βρουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία και να τα συνδέσουν με την σύγχρονη δημιουργία.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ δέχτηκε την πρωτοποριακή πρόταση των έξι οργανισμών και χρηματοδότησε το Fashiorationproject. Έτσι, για 2 χρόνια οι οργανισμοί DAH theater από την Σερβία, BRAVO από την Βοσνία, PRONA από το Μοντενέγκρο, TOGETHER-FOR-LIFE από την Αλβανία θα συνεργαστούν υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και της ACTION-SYNERGY.

%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf0

Μετα από σχεδόν 2 χρόνια έρευνας και έμπνευσης από την ιστορία και την παράδοση των χωρών τους και 3 International trainings στην Αθήνα, τα Τίρανα και το Σαράγιεβο, ήρθε η στιγμή για την ομάδα των νέων και ταλαντούχων Fashion designers να παρουσιάσουν στην Αθήνα τις δημιουργίες τους.

Φιλοσοφία και η μεθοδολογία του πρότζεκτ συνοψίζεται ως:

«Looking back will bring you forward»

Παράλληλα θα παραδώσει στο κοινό

ένα ειδικευμένο site fashioration.eu

μία μέθοδο έρευνας, προσέγγισης και δημιουργίας παρουσιασμένη σαν flip-book

μία πλατφόρμα E-Learning

%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf2

Το υλικό του E-LEARNING, είναι προσβάσιμο μέσω εγγραφής. Είναι ένα αναλυτικό και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό σε 14 κεφάλαια με ασκήσεις και προτρέπει τους δημιουργούς να εξερευνήσουν το παρελθόν και να κοιτάξουν πίσω αλλά και μέσα τους, εξερευνώντας νέους δρόμους που θα τους οδηγήσουν σε ένα πιο επιτυχημένο μέλλον.

Ο Ντουλαμάς, το γιλέκο, η φουστανέλα, τα νυφικά κεφάλια, σε συνδυασμό με τις ρηξικέλευθες σύγχρονες δημιουργίες Ελλήνων &Ευρωπαίων, αλλά και την υψηλή ραπτική των Galiano, Gautie , Alexander-Mac-Queen, είναι η αφετηρία για νέα συναρπαστικά σχέδια και κοστούμια. Απώτερος στόχος να βγουν οι συνθέσεις των νέων δημιουργών στη δημοσιότητα και να προκαλέσουν νέες τάσεις και μία νέα σχεδιαστική ταυτότητα για τους ίδιους και για την χώρα τους.

Από την πρώτη συνάντηση στην Αθήνα , (Μάιος του 2022) επισκέφτηκαν μουσεία και συλλογές, ανακάλυψαν την ελληνική φορεσιά και μόδα και παρακολούθησαν workshops που οργανώθηκαν από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Το ίδιο συνέβει σε κάθε χώρα, ανακαλύπτωντας την ιστορία και την παραδόση των Βαλκανίων μέσα από τη ενδυμασία και τις παραδοσιακές τεχνικές.

Ακαδημαϊκοί και ερευνητές της Μόδας και της Παράδοσης από όλες τις χώρες θα πάρουν μέρος σε μια δημιουργική συζήτηση.

%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf4

Από την Αθήνα θα συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους μαθήτριες του Ομίλου Μόδας ΠανΣΙΚ. Μία σχολή που στηρίζει την ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου με την συνέχιση των χειροποίητων τεχνικών για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στην Μόδα.

Ημέρα Εκδήλωσης: Παρασκευή 29.09.2023 στις 19.30 διάρκεια 2,5 ώρες

Η εκδήλωση θα είναι μόνο στα Αγγλικά .

Στο θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων στην Κυψέλη

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ 210-8656004, 201-8679535

Διαβάστε επίσης

«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ – Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή του Γούντι Άλεν στις κινηματογραφικές αίθουσες

Σχετικά Άρθρα
Στο workshop του Infowoman.gr θα ανακαλύψουμε πώς θα "χτίσουμε" την αυτοπεποίθησή μας με στυλ!
Στο workshop του Infowoman.gr (15/12) θα ανακαλύψουμε πώς θα “χτίσουμε” την αυτοπεποίθησή μας με στυλ!
Cargo παντελόνια: Δείτε πώς φόρεσε το απόλυτο trend η Ζέτα Μακρυπούλια
Cargo παντελόνια: Δείτε πώς φόρεσε το απόλυτο trend η Ζέτα Μακρυπούλια
Bridal Expo & Bridal Fashion Week: Το ετήσιο γαμήλιο ραντεβού έρχεται τον Δεκέμβριο στο Ζάππειο
Bridal Expo & Bridal Fashion Week: Το ετήσιο γαμήλιο ραντεβού έρχεται τον Δεκέμβριο στο Ζάππειο
Στα 45 μου βρήκα τον τρόπο να μην κοιτάζω απλά το ρολόι, αλλά να κάνω ο, τι και αυτό: να προχωράω!
Στα 45 μου βρήκα τον τρόπο να μην κοιτάζω απλά το ρολόι, αλλά να κάνω ο, τι και αυτό: να προχωράω!
Η Fjällräven με τη νέα απίθανη συλλογή της φέρνει το… κρύο στην Ελλάδα!
Η Fjällräven με τη νέα απίθανη συλλογή της φέρνει το… κρύο στην Ελλάδα!
Tips για 3 ιδανικά χειμωνιάτικα getaways στην ελληνική φύση
Tips για 3 ιδανικά χειμωνιάτικα getaways στην ελληνική φύση

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του